[#1] Mortal Kombat 1 i A500 1 MB
Witam;) Narescie mam swoją naprawioną Amigć 500 i wreszcie mogć pograć sobie na prawdziwej amidze :) ale mam jeden problem zgrałem przez Amigć Explorer Mortal kombat 1 ze strony [odnośnik usunięto] i gra mi sie psuje np jak ładuje mi walke tam np. Scorpion i Sonia to mam czarny ekran i gra muzyka gra prosi o dysk choć wcale nie wyskakuje mi nic na ekranie potem jak zmienie dysk ponownie ładuje walkć i sie znowu psuje obraz w końcu ta kolumna z zawodnikami znika i jest walka :) wszystko pićknie ładnie po zakończonej walce ładuje walke z nastćpnym przeciwnikiem lecz mam czarny ekran nie gra muzyka ani nic wićc chyba gra sić wiesza czy może mi ktoś pomóc mam 1MB Ram :D wiem że gra na pewno chodzi na Amidze 500 bo grałem z tatą 10 lat temu na tej samej amidze zanim mi sie zepsuła ;) z góry dzićki za pomoc :D
[#2] Re: Mortal Kombat 1 i A500 1 MB

@VeloN, post #1

Z tego co pamiętam oryginalny MK potrzebuje 1.5mb chip ram, ewentualnie dwie stacje dysków. Piraci wypuścili na rynek wersję z obciętymi samplami, która działała już na 1mb i pewnie w taką wersję grałeś x-lat temu.
[#3] Re: Mortal Kombat 1 i A500 1 MB

@VeloN, post #1

A dzieje sie cos podobnego z roznymi innymi grami? Moze po prostu Amiga jest walnieta?

[#4] Re: Mortal Kombat 1 i A500 1 MB

@kempy, post #2

1.5 MB czegokolwiek. Nie musi być Chip. W A500 miałem 1,8 MB Fast i 0.5 Chip i chodził z jednej stacji. U kumpla na 1 MB (pół Fast, pół Chip) wymagał drugiej stacji.

[#5] Re: Mortal Kombat 1 i A500 1 MB

@Lorak, post #3

nie Amiga śmiga jak talala poprostu MK1 sie cos psuje ale zamierzam kupić stacje zewnetrzna i ile może kosztowac?
[#6] Re: Mortal Kombat 1 i A500 1 MB

@VeloN, post #5

http://www.efunzine.com/efnz.php?a=kat&id=136&sid=9dd1f31e2cbc2d5efc4671702f140e6f
na aukcjach internetowych może się trafić taniej.

[#7] Re: Mortal Kombat 1 i A500 1 MB

@kjb, post #6

Mk1 jako oryginal byl na 2 dyskietkach i dzialal na 1mb!!!100%!!!Pirci wymyslili dysk 0 (wtdy placilo sie za ilosc dyskow) zeby wiecej zarobic!:] Ale ja znalazlem patent zeby nawet pirat chodzil na 1mb(pisalem w 1993 do sp. SecretService ze udalo mi sie to obejsc)!Metoda- Gdy pokonasz 1'ego przeciwnika i wczytuje sie drugi wsluchaj sie w prace stacji dyskow, po chwili usyszysz jak oddaje dwa mocne odczyty (toz przed czarnym ekranem) po pierwszym szybko wyciagasz dystkietke i zaminieniasz ja z druga!!!DZIALA NA 1000%%% tylko ze ta czynnosc powtarzasz po kazdym przeciwniku!pozdrawiam

[#8] Re: Mortal Kombat 1 i A500 1 MB

@deejayremix, post #7

> Pirci wymyslili dysk 0 (wtdy placilo sie za ilosc dyskow) zeby wiecej zarobic!:]

Gra MK była nagrana na 2 dyskietki wykorzystując dodatkowe sektory. Nie dało się w tamtych czasach nagrać sektorów dodatkowych (potrzebne były specjalne stacje), więc piraci rozdzielili ją na 3 dyskietki. Ot cała filozofia, a nie "chęć zysku" :P

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem