[#16]
Re: Do wiadomości: Moja Amiga w pełni sprawna
@BagoZonde,
post #14
A jeżeli 8 lat rzeźnikujesz, i to jest efekt Twej pracy, to jednak muszę stwierdzić, że byłoby Ci bardzo trudno.
Male nieporozumienie z tymi 8 latami - nie pracuję non stop, po prostu 8 lat temu w 1999 próbowałem wiele razy napisać tę grę - mój twardy dysk ma mnóśtwo katalogów z podejściami. Napisałem obsługę joysticka, dźwięków ale zawsze z jakichś powodów zawieszałem projekt. Napisałem nawet pracujący engine ale grywalność była strasznie niska (w porównaniu z Rzeźnikiem 1) że poddałem się.
Teraz po ośmiu latach nagle przypominam sobie o tej grze pracując nad Konfliktem. Przypomniały mi to trzy paski na ekranie, które służyły jako szablon w Rzeźniku 1 do umieszczania przeciwników. I postanowiłem napisać engine Rzeźnika 2 i poszło mi nawet szybko (jestem bardziej doświadczony, a engine Rzeźnika 2 jest bardzo prosty). Zatem nie 8 lat pracuję, ale po ośmiu latach wznowiłem projekt z super rezultatem (teraz w wersji 1.02 program jest już w pełni systemowy (używa systemowych Bobów bez OwnBlitter()) i nie ma już usterek graficznych na ekranie.
Masz rację, że Rzeźnika 2 napisać prosto (prosty algorytm), ale by był grywalny - to już trudniejsze zadanie, ale myślę, że wywiązałem się z tego zadania.
Ostatnia modyfikacja: 03.10.07 10:13