[#1] Shadow Fighter specjalne ciosy?
Witam! moze mi ktos powiedziec jak sie kazdym zawodnikiem wykonuje ciosy specjalne? ja jakos niestety nie potrafie dzieki za pomoc.
[#2] Re: Shadow Fighter specjalne ciosy?

@VeloN, post #1

Zasada wykonywania specjali jest praktycznie identyczna jak w grze Street Fighter i jej pochodnych. Czyli półkola, ćwierćkola lub przytrzymywanie przez chwilę jednego kierunku a potem danie przeciwnego + przycisk.

A tak ogólnie wykonywanie ciosów specjalnych w grach mozna podzielić na trzy grupy, które pasują właściwie do większości bijatyk na wszelkie platformy (w tym konsole)

1. a'la Street Fighter - kółka, półkola, ćwierćkola, przytrzymania kierunków, tudzież 1/8 koła a następnie kierunek. Zdarzają się też półkola lub ćwierćkola i następnie kierunek, ale rzadko. Oczywiście zawsze na końcu jest odpowiedni przycisk ciosu.

2. a'la Mortal Kombat - wstukiwanie "czystych" kierunków w odpowiedniej kolejności. Po kombinacji często (choć nie zawsze) trzeba wcisnąć odpowiedni przycisk ciosu.

3. a'la Virtua Fighter/Tekken - odpowiednie wstukiwanie przycisków ciosów.

Oczywiście zdarza się, że gry mają dwa, lub nawet wszystkie trzy, systemy ciosów, lecz zazwyczaj jest przewaga jednego z w/w sposobów (vide Darkstalkers, gdzie poza systemem z SF kilka postaci ma ciosy w stylu MK)

[#3] Re: Shadow Fighter specjalne ciosy?

@VeloN, post #1

Widać, że nawet nie raczyłeś skorzystać z wyszukiwarki - spis ciosów, recenzja. A wszystko na PPA...

[#4] Re: Shadow Fighter specjalne ciosy?

@mailman, post #3

> Widać, że nawet nie raczyłeś skorzystać z wyszukiwarki

No co ty! To przecież jest za ciężkie... łatwiej się zapytać, żeby jakiś łoś dał gotowe linki

[#5] Re: Shadow Fighter specjalne ciosy?

@Solo Kazuki, post #4

Jeszcze kiedyś, gdy mechanizmy wyszukiwania na PPA były kiepskie lub gdy było mało odpowiedzi na zapytanie, to bym to zrozumiał, ale ostatnio zaczyna mnie to już irytować. Nawet jak w Google się wpisze "Shadow Fighter, ciosy", to pierwsze co wyskakuje to odnośnik do PPA. Widać, że leń ;)

[#6] Re: Shadow Fighter specjalne ciosy?

@mailman, post #5

> Widać, że leń ;)

Leniem to i ja (niekryjąc) jestem, ale chyba szybciej (i mniej dla innych uciążliwie) jest poszukać najpierw, a dopiero potem się pytać, jak się nie znajdzie.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem