[#1] Commander Keen
Ludzie ! Dlaczego nikt nie przeniosl tej swietnej gierki na amige ? Przeciez to byla jedna z najlepszych platformowek ! Szczegolnie czesc 1

[#2] Re: Commander Keen

@PrzemasIII, post #1

Część pierwsz, czyli: "Marooned on Mars"? TO według Ciebie ma być "jedna z najlepszych platformówek"?

rotfl
[#3] Re: Commander Keen

@APC74, post #2

Jak na 1990 byla wtedy dla mnie zajefajna. POGO :) to bylo to

[#4] Re: Commander Keen

@PrzemasIII, post #3

cyt. "Commander Keen was the first ever side scrolling platform game to hit the PC and really made people stand up and realise that the PC was capable of actually playing games and not just running applications for work.".

To jedyna zaleta tej gry w tamtych czasach (w porównaniu z tym co było dostępne na amidze).
[#5] Re: Commander Keen

@PrzemasIII, post #3

Rozumiem sentyment kolegi, ale na C64 były lepsze tytuły..
[#6] Re: Commander Keen

@BULI, post #5

wiem wiem :) w ta gierke pykalismy na hyundai'u z monitorem ega/cga mial 2 stacje 5.25 brak dysku twardego

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem