[#1] Szukam gry przygodowej
Witam serdecznie.
Gdy byłem jeszcze w posiadaniu Amigi zagrywałem się w grę przygodową, której tytułu za nic w świecie nie jestem w stanie sobie przypomnień...
Informacje, które odgrzebałem w swoich zwojach to:
Grę zaczynało się w więzieniu przykutym do ściany.
Zaraz po wyjściu z lochu można było popatrzeć przez dziurkę od klucza do pomieszczenia strażników.
Po opuszczeniu lochu(celi) trzeba było uciec z jaskinio podobnego miejsca.
Gdy w końcu udało nam się upuścić jaskinie nasz bohater spadał z BARDZO dużej wysokości (tego akurat nie jestem na 100% pewien).
Na PEWNO był moment gdzie nasza postać znajdowała się na "wysypisku", na jednym kopcu leżały same skarpetki, na jakimś innymi piloty TV lub kasety magnetofonowe i chyba był kopiec złotych monet, tak czy siak trzeba było tymi monetami naładować skarpetkę i trzepnąć nią robota na wysypisku (albo kogoś innego :P ale na pewno waliło się kogoś wypchaną złotem skarpetką).

Jeśli ktoś zna tytuł, lub chociaż ma jakieś wskazówki bardzo proszę o kontakt :)

Pozdrawiam "Wiewciu"

Edit:
Aha.. Zdaje mi się, że gra była na kilku (5?) dyskietkach, ale tej liczby nie mogę być pewny.

Ostatnia modyfikacja: 04.11.07 21:17
[#2] Re: Szukam gry przygodowej

@wiewciu, post #1

Brzmi jak Curse of Enchantia

Ostatnia modyfikacja: 04.11.07 21:22
[#3] Re: Szukam gry przygodowej

@5h00n4y, post #2

BINGO!!! Dzięki wielkie :)

Poznałem na screenach :) Jesteś Mistrzu :P

T/C
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem