[#1] Ripowanie dźwięków z gier
Witam!

Czy ripowanie jest możliwe? Jeśli tak, to czym i jak:)? Chodzi mi konkretnie o dźwięk z Wolfchilda, kiedy child zamienia się w wolfa:). A może ktoś ma już ten dźwięk w swoich zbiorach?

Pozdrawiam!
[#2] Re: Ripowanie dźwiêków z gier

@remas_lex, post #1

Jest możliwe. Jest mnóstwo narzędzi do tego celu, ale potrzeba też trochę wiedzy. Mam tę grę w swoich zbiorach. Zobaczę co da się zrobić.

[#3] Re: Ripowanie dźwiêków z gier

@remas_lex, post #1

ja podlaczalem amige do karty dzwiekowej w pc, dawalem na nagrywanie i zapuszczalem gierke na amidze, pozniej tylko niepotrzebne przerwy usuwalem, jeszcze tylko zapis pozostal (ja uzywam ogg)

[#4] Re: Ripowanie dźwiêków z gier

@Banderas, post #3

Tylko że w tle tego dźwięku leci również muzyka, a chcę mieć sam czysty, nienaruszony dźwięk:/.
[#5] Re: Ripowanie dźwiêków z gier

@mailman, post #2

Byłbym bardzo wdzięczny, jeżeli dałbyś radę coś z tym zrobić. Dawno w Amidze nie siedziałem, poza tym moja 1200 spaliła się, gdy podłączyłem dysk 2,5":(. Jeśli będziesz miał czas (i chęci) żeby wydobyć ten dźwięk to będę zobowiązany.
[#6] Re: Ripowanie dźwięków z gier

@remas_lex, post #5

Na Twój adres mailowy wysłałem banki z samplami z intra. Musisz sobie wyciąć ten, który Cię interesuje.

[#7] Re: Ripowanie dźwiêków z gier

@mailman, post #6

Sorry, że tak sługo odpowiadałem. Dzięki wielkie, dźwięk już sobie wyciąłem:). Można jeszcze spytać czym dokładnie wyciąłeś te banki?

Pozdrawiam!
[#8] Re: Ripowanie dźwiêków z gier

@remas_lex, post #7

W tym przypadku wystarczył tylko Track2File + pakiet XFD.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem