[#31] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@snifferman, post #30

"Warzone" - po zrobieniu rozpierduchy na wszystkich planszach, gra startuje od początku :(

Nic, nawet małego "kongratulejszym, jesteś najlepszym najemnikiem w galaktyce" :)

"Simcity" z 1989 r. Po zbudowaniu i utrzymaniu miasta (ponad 300 tyś. mieszkańców), tylko marna mało słodka plansza, a tam napis w rodzaju "jesteś zajebistymi burmistrzem" :)
[#32] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@aMifan, post #31

Nikt nie napisal o zakończeniu w Monkey Island II ?
Dla mnie było zaskakujące.
[#33] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@ch0mik, post #32

https://www.ppa.pl/forum/strefa-gier/8400/dziwne-zaskakujace-zakonczenia-gier#m101037
1
[#34] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@aMifan, post #31

"Warzone" - po zrobieniu rozpierduchy na wszystkich planszach, gra startuje od początku :(

41:30

Ostatnia aktualizacja: 14.08.2022 11:56:23 przez kempy
[#35] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@kempy, post #34

A to przepraszam. Jest pochwalna plansza, taki dyplomik :)
[#36] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@aMifan, post #35

najdziwniejsze to jak ktoś przeszedł z trudami bez cheatowania grę Cannon Fodder i na końcu
gry zobaczył to:

(czytaj pierwsze litery)
3
[#37] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@KoFi, post #36

"Zdzisław - bohater galaktyki 3D" - ręka księżniczki w nagrodę
1
[#38] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@5h00n4y, post #24

zaczyna się dryfowaniem GT na tratwie

Jeśli dobrze pamiętam to w intrze z trójki Guybrush dryfował na takim lunaparkowym samochodziku z autodromu. Bardzo zgrabne nawiązanie do drugiej części ale faktycznie niewiele wyjaśnia. Tak swoją drogą to pamiętam, jak jako 12sto letniemu dzieciakowi te kolorowe screeny z Top Secret rozpalały do białości wyobraźnię co do tej gry. Chyba tylko klimatyczny Another World mógł się z tym wtedy równać. Patrząc na screeny i opis wiedziałem, że muszę w to zagrać i właściwie dla tej gry namówiłem rodziców do kupna Amigi600 z dyskiem twardym 20MB. Ominęło mnie żonglowanie jedenastoma dyskietkami szeroki uśmiech

Wiem, że offtop ale całkiem fajne zakończenie miał Gallahad na Atari
1
[#39] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@PopoCop, post #1

Wg mnie dziwnyne zakonczenie ma gra Myst.
Pomimo ze zwiedzilismy wszystkie swiaty w grze i spotkali z Artusem to i tak nie zostalismy odeslani do realnego swiata.
Mozna wiec wywnioskowac ze nasza cala "wedrowka" nie miala zadnego sensu.
1
[#40] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@Phibrizzo, post #39

Pewnie twórcy olali końcówkę scenariusza gry.
[#41] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@PopoCop, post #1

[#42] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@PopoCop, post #1

Chyba w polskiej Cytadeli albo Za Żelazną Bramą- był chyba wybuch kompleksu i tekst w stylu "ale jebło".
[#43] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@uroboric_tom, post #38

w intrze z trójki Guybrush dryfował na takim lunaparkowym samochodziku z autodromu. Bardzo zgrabne nawiązanie do drugiej części ale faktycznie niewiele wyjaśnia.

Coś tam wyjaśnia. Zwłaszcza po tym jak widzimy, że LeChuck zbudował na Małpiej Wyspie coś w stylu wesołego miasteczka (Carnival of the Damned) i że potrafi użyć swojej magii zmieniając Guybrusha w dzieciaka pod koniec gry (a my musimy się odczarować, przy pomocy sprawdzonej "receptury na kaca").
Trochę to wszystko karkołomne, no ale jakoś trzeba było wybrnąć z fabuły "dwójki".
1
[#44] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@łysy0800, post #42

Odpowiedź na:

Chyba w polskiej Cytadeli albo Za Żelazną Bramą- był chyba wybuch kompleksu i tekst w stylu "ale jebło".

A nie, to chyba Metal Kombat!
[#45] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@PopoCop, post #1

Fire Force

Po lekturze opisu w Top Secret 15 i zakończeniu, które autora tekstu "zatkało", spodziewałem się więcej niż... tekstu, że komandos przeszedł na emeryturę. Chyba że właśnie to, zatkało autora artykułu

Ostatnia aktualizacja: 13.04.2023 19:38:40 przez mailman
[#46] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@mailman, post #45

Pewnie też spodziewał się czegoś więcej
[#47] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@PopoCop, post #1

Wtf, a nikt nie wie jak kończy się gra Flood, po wyjściu na powierzchnię i przebrnięciu przez 42 poziomy zostajesz rozjechany na kawałki i tylko tyle, właśnie ją ukończyłem, nie ma to jak endingi gier na Amigę.
2
[#48] Re: Dziwne, zaskakujące zakończenia gier

@PopoCop, post #1

Road Rash.

Na koniec jedna plansza, przyjechali na motorach na środek ekranu. I tekst w rodzaju "Jesteście zajebistymi motocyklistami".

No super, jesteście w porządku autorzy gry... Nic się więcej już nie zmieściło na tych dwóch dyskietkach?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem