Z gory przepraszam za to co napisze, ale swego czasu daaawno temu scena wydala pare wersji MK1 na Amige. W dawnych czasach majac A600 kolega z A1200 smiejac sie ze mnie twierdzil iz MK by Fairlight jest na 3 dyskietkach (2 standardowe i jedna do boot`u) i nie dziala na 1 MB ramu. Co bylo prawdą... niestety. Jednak wydano jakas latke lub poprawiona wersje MK by Fairlight na dwoch dyskietkach ktora DZIALALA na 1 MB ramu (pamietam ze po dluzszym czasie grania kaszanil sie w niej lekko dzwiek). Niestety wersja ta jest dla mnie nieosiagalna obecnie. Baza ToSec (przepraszam ze ja tutaj przywoluje) niestety ma same release`y na 3 dyski. Niestety jedyna Amiga jaka mi sie ostała to standart A500 z 512 KB rozszerzeniem :) (BTW podziekowania dla Rafaela z krk za nagranie mi Hombre).
Moje pytanie jest nastepujace - czy ktos z Was mialby moze ten 2 dyskowy release w swojej kolekcji :)? Bardzo bylbym wdzieczny poniewaz moim ulubionym MK jest MK1 i to wlasnie na Ami :) Nie chce juz grac na UAE bo to nie to samo...
P.S. Sam jestem zagorzalym wrogiem piractwa jednak oryginal MK1 jest obecnie nie do kupienia.