[#1] "Oddysee"? - Poszukuję info o przygodówce arcade z lat '90
Witam,
Poszukuję info o przygodowej (arcade) grze z lat '90 "Oddysee", bodaj miała, co najmniej, w tytule (jeśli to nie był jej cały tytuł, albo się jednak mylę...? - jedyne rzeczy jakie pamiętam: to, że bohater zmieniał się w kamień (żeby się mieścić w wąskich tunelach - możliwe, że zmieniał się też inne "twory", ale zbyt długo w to nie pograłem właśnie i nic nie wiem ponadto) i toczył się... (widok z boku, jak w Flashback'u itp., i porusznie się mniej więcej takie). Daleko w niej nie doszedłem więc... Dla tego jej dobrze nie pamiętam . Bodaj na 500-kę... Czy ktoś poznaję o czym mówię. Taka, jakby, w konwencji Fantasy (miła dla oka - przynajmniej w tamych czasach), wyglądała na ciekawą przygodową-arcade. Jeśli ktoś poznaję o czym mówię (I wie coś o wersji na PC lub emulatorze), bardzo proszę o info. dziękuję.

Dzięki,
Pozdrawiam!
[#2] Re: "Oddysee"? - Poszukujê info o przygodówce arcade z lat '90

@marek_maro, post #1

Pewnie chodzi o te gre http://hol.abime.net/2278 ODYSSEY

[#3] A-cha

@Koyot1222, post #2

Wielkie dzięki, Koyot, ok, racja tak idzie o tą grę . (A jednak, tak się nazywała. Oj, zamiast zdać się na oryginalne słownictwo pomyliłem to z jakąś dziwną Abe's Odd...)

Dzięki!

[#4] Re: A-cha

@marek_maro, post #3

Jak zrobiles pogrubienie napisow bez edycji? ;)
[#5] (Nie reedytowałem)

@Andrzej Drozd, post #4

#3? O. Rozumiem, że to do mnie - "cynizm", heheh... (albo nic nie rozumiem). Napisałem to tylko raz (pośpiesznie), i tak zostało, jak było. Nie siedzę w grach i mogę zadawać dziwne pytania. (A jak ktoś powżnie da informacje o tym gdzie są różne takie - freeware - "emul'ki" np. jak ma ten WinUAE, czy coś to poważnie: Dzięki.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem