[#1] Sensible na Amidze 1200
Witam!
Mam pytanko, być może głupie, ale kto pyta nie błądzi. Właśnie nabyłem upragnioną Amigę 1200. Do tej pory korzystałem z Amig 500 i 600, grając w swoje ulubione gry. Do Amisi 1200 mam zamiar, z czasem, dodać dysk i kartę turbo. Ale zanim to zrobie chwila minie, ja natomiast chciałbym na niej odpalić Sensible World Of Soccer 96/97. Rozumiem, że na twardzielu sensible instaluje się dzięki WHLoad, natomiast co zrobić gdybym chciał gierkę odpalić z dyskietek które mam z grą? Czy istnieją programy emulujące rom 1.3 lub coś takiego?

Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi?

[#2] Re: Sensible na Amidze 1200

@Flynn, post #1

Jesli jeszcze nie masz twardziela to odpalasz gre wkladajac do stacji dysk 1;) Sensible dziala na A1200 bez zadnego czarowania. Natomiast czasem niezbedne bedzie uzycie Kicka 1.3. Sa specjalnie spreparowane dyskietki ktore laduja Kicka 1.3. Czasem gdy cos Ci nie bedzie chodzilo zresetuj komputer trzymajac oba klawisze myszki. Bojawi sie boot menu, i tam znajdz emulacje chipsetu i przestaw na "orginal". Czesto pomaga. To tak w skrocie...

[#3] Re: Sensible na Amidze 1200

@Flynn, post #1

Po pierwsze Sensible world of soccer powinien działać na romie 3.0/3.1. Jeśli nie to podczas bootowania przytrzymaj oba klawisze myszy i ustaw "emulację" OCS lub ECS. Działa na niektóre gry (np. Wings)

[#4] Re: Sensible na Amidze 1200

@Flynn, post #1

Dzięki za info! Pozdrawiam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem