[#1] Centurion pl
Wlasnie sie bawie gra centurion na mojej ami 1200 i mam takie pytanie,nie wiem czy mi sie przewidzialo czy moze mnie zmysly zawodza,ale kiedys grale w centuriona na amidze w wersji polskiej,wiec mam takie pytanie czy moze macie taka wersje albo wiecie skad sciagnac.
[#2] Re: Centurion pl

@SzaryWilk, post #1

Ano, była takowa, made by 2D.team zdaje się...

[#3] Re: Centurion pl

@5h00n4y, post #2

Tak, była taka, była. Po użyciu floty gra się wieszała, więc nie można było jej ukończyć...

[#4] Re: Centurion pl

@PopoCop, post #3

??? Moja działała, ukończyłem wielokrotnie, a parę razy, specjalnie dojechałem do 2000 roku (a nawet trochę wyżej), nie atakując ostatniej osady wroga.

Ostatnia modyfikacja: 03.02.08 13:26
[#5] Re: Centurion pl

@5h00n4y, post #2

Czyli po polsku: chałupnicza robota, nieoficjalna.

[#6] Re: Centurion pl

@mailman, post #5

Czyli po polsku: chałupnicza robota, nieoficjalna

exactly, ale można ją było skończyć
[#7] Re: Centurion pl

@SzaryWilk, post #1

Sprawdź maila.
[#8] Re: Centurion pl

@SPECT, post #7

Mógłbym także prosić? ;)

[#9] Re: Centurion pl

@5h00n4y, post #8

Nie ma problemu. Tyle że nie wiem czy to jest ta działająca wersja, nie odpalałem jej. ;)
Poszło na maila.
[#10] Re: Centurion pl

@PopoCop, post #3

Po użyciu floty gra się wieszała, więc nie można było jej ukończyć...

Sama flota, mozna bylo bez problemu sie poruszac. Gra wieszala sie przy potyczce. Ja przeszedlem polska wersje bez bitew morskich. Flota tylko transportowalem legiony i walczylem na ladzie :)
[#11] Re: Centurion pl

@SPECT, post #9

Thank you from the mountain, ale cosik dojść nie może... chyba że gmail uznał go za spam. ;)

[#12] Re: Centurion pl

@5h00n4y, post #11

Wysyłam teraz z innego maila. ;)
[#13] Re: Centurion pl

@SPECT, post #12

Dzięki serdeczne, przetestuję czy działa do końca. OK
Sprawdzałeś z wersją WHDLoad?

PS: Teraz poszło z do****@ol*.vec******.pl?
Gmail uznał za spam i wpakował do odpowiedniego katalogu... ;)

[#14] Re: Centurion pl

@5h00n4y, post #13

Wcześniej z op.pl teraz z tego co podałeś.

Nie testowałem jej, nawet nie wiem czy dobrze działa. ;)
Wraz z tym tematem mi się przypomniało że mam ją na płytach z Grzybowskiej sprzed 10 lat jakoś. ;)
[#15] Re: Centurion pl

@SPECT, post #14

Ooo rany, ludziska, działa!
Działa z wersją WHDLoad! :D
Lecim testować z nadzieją że nie zwiesi się w miejscach wcześniej wspomnianych...

Dzięki serdeczne SPECT!

PS: SZUJMEN & GRZECHU, jeśli gdzieś nastąpił jakiś czasoprzestrzenny paradoks i znajdziecie ten post, a nawet właśnie go czytacie...
Dzięki! Odwaliliście kawał świetnej roboty! OK

[#16] Re: Centurion pl

@5h00n4y, post #15

Niestety, grając przez WHDLoad gra zwiesiła się przy podbijanu drugiej prowincji, co mnie jednak nie zniechęciło przed przetestowaniem gry, więc odpaliłem ją bezpośrednio z HD.

Werdykt? Działa.
Wszelkie działania legionami, podbijanie prowincji, bitwa morska, walki gladiatorów, wyścigi rydwanów, zakończenie, ba, nawet moje ulubione - grabienie egiptu z 200 talentów, wszystko działa!

Irytują trochę nie przetłumaczone kwestie przeciwników, drobne błędy w tłumaczeniu i literówki oraz lekkie graficzne "zanieczyszczenia" ekranu, ale to absolutnie nie psuje radochy z gry, gra się tak samo fajosko jak kiedyś. Ave!

[#17] Re: Centurion pl

@5h00n4y, post #16

To fajnie że działa jak należy, no może poza WHDLoad.
Zawsze ojciec w to grał, więc może i ja sobie dziś w to pyknę.

Pozdrawiam. ;)
[#18] Re: Centurion pl

@SPECT, post #17

A ja własnie przeszukałem swoje dyskietki i znalazłem 2 dyski z Centurion PL :D Pograłem trochę co prawda co jakiś czas coś po angielsku wyskoczy ale ogólnie OK. Polonizacja pierwsza klasa :D
[#19] Re: Centurion pl

@KeniG, post #18

Swego czasu furorę robiła spolszczona CIV ale pamiętam, że DEFENDER OF THE CROWN był strasznie lipny...

[#20] Re: Centurion pl

@5h00n4y, post #16

Musisz podmienić jeden zwalony plik na wersję z oryginału i będzie cała działać bez wieszania, w Polsce i angielska (cracked) wersja miała ten sam plik zwalony (a autorzy polskiej wersji użyli jej do tłumaczenia), wystarczy go podmienić i wszystko działa, bitwy morskie i podbijanie prowincji. Jak grasz dobrze (czyli nie tylko siłą) to czeka cię na końcu noc z Kleopatrą. Specjalnie parę razy grę ukończyłem, żeby obejrzeć to zakończenie, bo Kleopatra jest dość wybredna (jak to kobieta ?) i nie zawsze masz możliwość obejrzenia tego zakończenia.
[#21] Re: Centurion pl

@Don_Adan, post #20

Witam

Proszę o przesłanie polskiej wersji.

Dzięki i pozdrawiam
[#22] Re: Centurion pl

@SPECT, post #9

To i ja również pięknie proszę.
[#23] Re: Centurion pl

@TUPCOM, post #22

Takie rzeczy proszę załatwiać na priv a nie na forum.

Benedykt Dziubałtowski
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem