[#1] Prosze o pomoc - Szukam Gier
Witam!

Kupiłem na Allegro Amigę 500, dokładnie taką jaką miałem prawie 20 lat temu.... popłakałem się ze wzruszenia, do tego ta myszka, zasilacz.... Pamiętam że gdy ją dostałem to przyszła połowa chłopakow z podwórka oglądać to cudo, a potem przez pół roku mowili do mnie szefie :D .... do czasu aż kumpel Kupił Atari ST... (wtedy przesał byc moim kumplem) ;)

Wspomnienia wróciły, syn i jego koledzy ze szkoły przyszli oglądać (niektórzy myśleli że to jakaś nowa konsola z super nowoczesnymi padami (a to zwykle joysticki QuickShoot ;))

I było by super, gdyby to że NIE MOGE DOSTAĆ SWOICH STARYCH GIER!!!!
Szukałem na allegro (dostałem raz niedziałające....) i od znajomych (cholera, oni grali w coś innego). A więc mam prośbę do ludzi dobrej woli... POMÓŻCIE. Poszukuje następujących gier na dyskietkach, które będą czytane przez starą dobrą A500:

• Arine
• Fire Force
• War Zone
• Dogs of War
• Swiv
• Street Fighter 2
• Super Cars 2
• Tv Sports Basketball
• Future Basketball
• Desert Strike
• Duck Tales
• Seven Gates of Jambala
• Kick off 2
• Sensible soccer
• Speedball 2
• Alcatraz
• Alien Breed
• Body Blows
• International Karate +
• Defender of the Crown

Jeżeli ktokolwiek mógłby mi w JAKIKOLWIEK sposób pomóc byłbym dozgonnie wdzięczny..... (kontakt może być na priv).

Starzy kumple z rozrzewnieniem wspominają tamte czasy..... może znów będą mowić do mnie szefie.. ;)
[#2] Re: Prosze o pomoc - Szukam Gier

@Psycho_l, post #1

Proponuję zamieścić ogłoszenie w dziale Giełda. Można także przejrzeć odnośniki w dziale Teleport. Niektóre z tych gier są dostępne do pobrania legalnie za darmo.

[#3] Re: Prosze o pomoc - Szukam Gier

@Psycho_l, post #1

To co napisał już mailman + http://allegro.pl/45740_komputerowe_inne_amiga.html

Czasem trafia się świetny soft.
[#4] Re: Prosze o pomoc - Szukam Gier

@SPECT, post #3

Na Allegro szukałem, ale dostać tych konkretnych nie ma szans.
Nawet jeżeli są darmowe, to nie można ich bezpośrednio przenieść z PC na Amigę, wiem że są jakieś sposoby, ale dla mnie to czarna magia....
[#5] Re: Prosze o pomoc - Szukam Gier

@Psycho_l, post #1

Pisz na gg coś poradzimy
[#6] Re: Prosze o pomoc - Szukam Gier

@Psycho_l, post #1

Niektóre pozycje mam ale to wszystko na CD (spis na meila), trzeba je tylko zgrać na dyskietki.
Leśli masz CD-Rom przy Amisi lub choć dostęp do takiego to mogę pomóc.
zapraszam na moją stronkę, jest tam kilka moich prac.
http://programyamos.republika.pl/
pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 22.03.08 18:17
[#7] Re: Prosze o pomoc - Szukam Gier

@Psycho_l, post #1

Ostatnia modyfikacja: 22.03.08 18:14
[#8] Re: Prosze o pomoc - Szukam Gier

@Psycho_l, post #4

Akurat teraz jest Street Figter 2.

[#9] Re: Prosze o pomoc - Szukam Gier

@Psycho_l, post #1

Oj z tym to ciężko będzie..Jedyne co mi przychodzi do głowy to allegro, giełdy i ewentualnie znajomi. Powodzenia życzę w poszukiwaniach.
[#10] Re: Prosze o pomoc - Szukam Gier

@Katiria, post #9

Przesadzacie. Nie jest aż tak źle. Trzeba tylko szukać na ebay'u:

http://www.ebay.com/
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem