[#1] Elvira - pl ?
Pamiętam, że kiedyś miałem po polsku Elvire 2 i Waxworks. Nie było to oczywiście tłumaczenie profesjonalne ;). Czy pierwsza część też była kiedykolwiek przetłumaczona przez kogoś? Może ktoś posiada lub widział takową

[#2] Re: Elvira - pl ?

@Sasquatch, post #1

Mam obie gry w wersji PL.
[#3] Re: Elvira - pl ?

@SPECT, post #2

Obie tzn. które? Bo ja w pierwszym poście pisałem o całej trylogii. Jeśli to Elvira 1 to prosiłbym o maila.

[#4] Re: Elvira - pl ?

@SPECT, post #2

Masz Elvirę 1 (The misterries of the Dark) po Polsku ? Ale to chyba amatorskie tłumaczenie ?

Ostatnia modyfikacja: 13.02.08 12:49
[#5] Re: Elvira - pl ?

@Sasquatch, post #3

Fakt, źle się wyraziłem.
Obie czyli Elvira 2 i Waxworks. ;)

Ale Elvire 1 też chyba gdzieś widziałem, będę musiał poszukać.
[#6] Re: Elvira - pl ?

@SPECT, post #2

Hej,

A sprawdziłbyś dla mnie czy te PL wersje śmigają na ScummVM?
http://scummvm.org/

THX!

[#7] Re: Elvira - pl ?

@Kokos, post #6

Elvira 2 nie poszła. "Your game version appears to be unknown".

Waxworks działa, tylko jest jeden problem. Mam uszkodzone dwa pliki na 3 dyskietce - 0502.pkd oraz 0742.pkd.
Nie chciały się przegrać. Może da radę podmienić je z oryginalnej wersji, ale tego już nie sprawdzałem.

Ostatnia modyfikacja: 14.02.08 02:00
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem