[#1] Gry z komiksami
Dawno nie zapodawałem tematu z cyklu "Gry z ...", więc czas to naprawić. Dzisiejszy temat to Gry z komiksami. Chodzi mi o amigowe gry, do których dołączano komiksy będące np. wprowadzeniem do akcji gry. Uwaga: chodzi mi o komiksy papierowe, a nie wyświetlane na ekranie.

Wyliczankę zacznę od dwóch tytułów:

Beneath a Steel Sky,
Skeleton Krew.

Było coś jeszcze?

[#2] Re: Gry z komiksami

@PopoCop, post #1

Rick Dangerous
Yo! Joe!

...pewno jeszcze pare.

[#3] Re: Gry z komiksami

@5h00n4y, post #2

Zool 2

[#4] Re: Gry z komiksami

@PopoCop, post #1

Zeby to wiedziec to trzeba byloby widziec oryginalne wersje. No a w czasach swietnosci gier amigowych malo kto widzial oryginaly.

[#5] Re: Gry z komiksami

@PopoCop, post #1

Beneath steel sky w pudełku był komiks "Intro" potem w wersji CD ten komiks został wrzucony do gry jako "filmikowe" intro i nawet postacie głos miały.

Edycja przepraszam ale doppiero teraz zauważyłem że BSS juz zostało wymienione.

Ostatnia modyfikacja: 09.03.08 00:37
[#6] Re: Gry z komiksami

@KeniG, post #5

w wersji cd Beneath a stell sky jest rowniez komiks, intro to czesc akcji dziejącej sie po wydarzeniach opisanych w komiksie. Oprocz tego w czarnym pudelku byla rowiez zolta ksiazeczka w ktorej w komiksowy sposob opisanych jest kilku glownych bohaterow.

( z zupelnie innej beczki do f-zero na snes tez jest w zestawie komiks :))

[#7] Re: Gry z komiksami

@PopoCop, post #1

Heimdall

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem