[#1] akiko i gry?
Witam czy byly jakies gry na cd32 ktore korzystaly z akiko poza microcosm???pamietam ze dawno temu mialem cd32+sx1 i odpalalem gloom deluxe z c2p akiko i zero roznicy bylo!wiec moze to akiko to byla lipa???

[#2] Re: akiko i gry?

@deejayremix, post #1

juz bylo walkowane poszukaj na forum.

[#3] Re: akiko i gry?

@deejayremix, post #1

bo to akiko to ogólnie lipa...

[#4] Re: akiko i gry?

@zangief, post #3

A tak dokładnie? Bo mnie akiko zawsze intrygowało.
[#5] Re: akiko i gry?

@KeniG, post #4

Wyprubuj wersje The chaos engine CD32 na 1200, bedziesz zaskoczony :) predkoscia i plynnoscia.
Ogolnie kosc miala sluzyc do "przyszlosciowych"projektow gier 3d, ale chyba glownie przydala sie przy wyswietlaniu peloekranowych animacji.
Z tego co pamietam Wing commander calkiem dobrze sobie radzil na CD32 a na golej 1200 juz tak nie bardzo... Swego czasu gralem nawet na mojej cd32 w Star crusader i trzeba przyznac ze jak sie zacisnelo zeby to sie nawet gralo calkiem niezle.

Ostatnia modyfikacja: 11.03.08 20:49
[#6] Re: akiko i gry?

@KeniG, post #4

nie chodzi mi dokładnie o specyfikację tej kości - tylko o to że mówione było o niej jako tajna broń 3d Amigi CD32 - a skończyło się na tym że tylko właśnie intrygowała - na CD32 wypuszczono w 80% kaszaniarskie giery które dobiły tę konsolę - BATTLE TOADS, CHAMBER OF CHAOLIN czy masę innych żywcem zgranych z 3 dyskietek do A500, bez inter, możliwości wykorzystania obszerności CD, muzy CD itd...

Własciwie to słyszałem też że AKIKO było odpowiedzialne za obsługę CDROM'u?

Ostatnia modyfikacja: 12.03.08 06:54
[#7] Re: akiko i gry?

@zangief, post #6

Pinball Fantasies został przeniesiony z PC (bitmapy). Tak więc mimo ogromnej ilości kolorów pojawiły się screeny 256 kolorowe. Wystarczy porównać ze SlamTiltem w zakresie kolorystyki. Masz rację, nędzny soft i dużo lepsze giery u konkurencji dobiły ten produkt.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem