[#1] TFX
Witam
Kto grał w TFXa na ami i jakie warazenia ?? Jest sens to instalowac przy 020 , 8 Fastu i FPU 50 mhz ?
[#2] Re: TFX

@fibi, post #1

Sensu żadnego. Grałem w demo TFX-a na 040/36Mhz i tak sobie chodziło
[#3] Re: TFX

@Arbuz, post #2

no pamiętam recenzje w któryms ACSie - nawet wtedy na coverze była pełna (nie wydana bodajże przez OCEAN?) wersja - podobno straaaaaszny ślimak - mimo wszystko nie wie ktoś skąd go ściągnąć?

[#4] Re: TFX

@Arbuz, post #2

bo na 040 sie slimaczy z powodu niedopracowanej wersji pod ten proc.
Poczytalem sobie juz na HOL ze na 030 i FPU gra smiga calkiem dobrze...
Sa tam tez patche wypuszczone po roku 1997 na poszczegolne procki ale z tego co wiem to gra sie najlepiej na na 030/50mhz oraz sensownie na 020 + fast i FPU....

zródło : http://hol.abime.net/1367

+ tamtejsze forum
[#5] Re: TFX

@zangief, post #3

przychylam sie do pytania , był kiedys w "Zone" na forum HOL'a ale jego czas pobytu tam minal. Mysle ze skoro wyszla tylko beta jako dodatek do magazynu CU to nie ma mowy o piractwie .. moze ktos by mógl udostepnic jakiegos linka do pobrania ??? :D
[#6] Re: TFX

@fibi, post #5

ok juz zdobylem
bedzie dostepna przez 7 dni
http://eab.abime.net/zone.php?

oczywiscie trzeba sie zarejestrowac i aktywowac join to Zone team
[#7] Re: TFX

@fibi, post #6

Witam.

Sciagnalem i chcialem rozpakowac ale plik jest chyba uszkodzony - unrecoverable Zip file read error :( Jak jest u ciebie ?

Pozdrawiam.
[#8] Re: TFX

@Siege, post #7

u mnie dziala
rozpakuj totalcomanderem pod winda..
w srodku jest kolejene archiwum i plik hdf z preinstalowanym whdload gry oraz wszystkie patche
[#9] Re: TFX

@fibi, post #8

U mnie też.8MB chipu,zero fastu i ogień.
[#10] Re: TFX

@waldiamiga, post #9

na jakim procku ? tylko nie pisz prosze ze pod winuae
[#11] Re: TFX

@waldiamiga, post #9

O która ami ma 8MB chipu?
[#12] Re: TFX

@Arbuz, post #11

skąd wiesz moze jest developerem Natami ? ;) no ale tam jest 16 ...
swego czasu widziałem amige 3000T z 6 mb cheap ram wiec moze dodatkowe 2 tez by sie zmiscilo..
[#13] Re: TFX

@fibi, post #12

Tak na marginesie ze słownika języka angielskiego: cheap - tani ;) Czyli Cheap ram - tania pamięć ulotna OK

Ja więcej niż 2MB Chipu widziałem tylko na UAE. Może w tej 3K była to pamięć na jakiejś karcie graficznej?
[#14] Re: TFX

@fibi, post #12

??????????????????..mozna jakies blizszem informacje? Jestem dosc mocno zainteresowany.

[#15] Re: TFX

@fibi, post #12

Żadna Amiga nie miała więcej niż 2 MB ChipRAM, więc proszę nie siać nieprawdziwych informacji :P

[#16] Re: TFX

@offca, post #13

albo FAST na płycie - żadna Amiga nie miała więcej niż 2MB CHIP RAM'u - były takie pogłoski przedpremierą A3000 że będzie ona miał 4 lub 6MB chip'u- nie pamiętam dokładnie...

[#17] Re: TFX

@zangief, post #16

Na płycie Amisi 4000 jest zworka J213 opisana jako 8MB Chip :)..tyle że przełączenie jej może skończyć "martwicą" płyty.

Ostatnia modyfikacja: 10.04.08 13:31
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem