[#1] szukam gry
gra w ktorej latalo sie samolotem w czasam I wojny swiatowe - cos a'la redbaron tez trezba bylo latac samolotem i wypelniac misje

[#2] Re: szukam gry

@Kwiatki, post #1

Kojarzą mi się 3 tytuły:
Wings,
Dawn Patrol,
Knights of the sky.

[#3] Re: szukam gry

@PopoCop, post #2

WINGS !!!

to jest to - dzieki!!!!!!!!!!!!!!

[#4] Re: szukam gry

@Kwiatki, post #3

zanim odpale ta gre wchodze do bootmeniu i zmieniam na ntsc = full wypas!

Ostatnia modyfikacja: 17.04.08 19:43
[#5] Re: szukam gry

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

Co sie wtedy dzieje?

[#6] Re: szukam gry

@Lorak, post #5

Zmniejsza sie rozdzialka z 320x256 do 320x240 ;)
[#7] Re: szukam gry

@Andrzej Drozd, post #6

I przynajmniej obraz gry wypełnia wtedy ekran, komputer działa nieco szybciej, a ekran odświeżany jest 60 razy na sekundę, zamiast 50.

chyba 98% gier na Amigę jest okrojona do rozdziałki NTSC (czarny pas o szerokości 1/4-1/5 na dole ekranu)
[#8] Re: szukam gry

@C2H5OH, post #7

Dokładnie

Jeśli używamy WB w PAL'u (zakładam, że mamy monitor PAL) to warto wypromować grę pod WhdLoad w NTSC :)

Ostatnia modyfikacja: 19.04.08 12:49
[#9] Re: szukam gry

@Hubez, post #8

Tylko ze trzeba bedzie rozciagnac go potencjometrem pewnie, a po grze znow zwinac. To troche niewygodne.

Ostatnia modyfikacja: 19.04.08 15:18
[#10] Re: szukam gry

@Lorak, post #9

Podepne sie pod watek. Rowniez szukam gry - jedyne co pamietam - strzelanka ala Fire Force, bohater mogl charakterystycznie przedostac sie na wyzszy poziom/pietro poprzez zlapanie sie za sufit i podciagniecie. Wiecej grzechow nie pamietam. Gralem raz, 15 lat temu i nigdy wiecej jej nie widzialem :/

[#11] Re: szukam gry

@_arti, post #10

Navy Seals?

Ostatnia modyfikacja: 19.04.08 17:02
[#12] Re: szukam gry

@5h00n4y, post #11

Zgadza sie. Dzieki :)

[#13] Re: szukam gry

@_arti, post #12

Nie mam Amigi już od baaardzo dawna, ale jakiś czas temu przypomniało mi się kilka gier i chciałbym znać ich tytuły:
1. Platformówka, bohaterem gry był bodajże Eric, przy strzelaniu (nie wiem czym) mówił coś w stylu "bla" "bla" ;)

2. Tutaj będzie ciężej. Jedyne co pamiętam to takiego gościa którym chodziło się po drabinkach i rzucało nożami (tak mi się wydaje). Również platformówka.

3. Latało się statkami kosmicznymi, można było grać na dwóch, zbierało się różne bonusy, np. lepsze pociski etc.

Wiem, że to trochę mało informacji, ale jak grałem na Amidze to miałem kilka lat i nie wiele pamiętam. Z góry dziękuję za pomoc.
[#14] Re: szukam gry

@Moddox, post #13

Ciężka sprawa...

1. Polskie to?

2. Assassin?

3. Ekran przesuwał się w którym kierunku?

Ogólnie zobacz HOL i Lemon Amiga i na spokojnie przeglądaj sobie wszystkie reprezentantki danego gatunku. ;)

[#15] Re: szukam gry

@5h00n4y, post #14

Oj wiedziałem, że będzie ciężko:

1. Właśnie znalazłem, okazało się że tytuł to... Erik :D

2. Niestety nie.

3. Pionowo, leciało się w górę ekranu.

Poszukam na tych stronach które podałeś, bo niestety nie jestem w stanie opisać tych gier. To było 10 lat temu, jak nie więcej :]
[#16] Re: szukam gry

@Moddox, post #15

2. Przydało by się więcej szczegółów, choćby z pozoru najgłupszych...
Kolor bohatera, drabin, jakichś konkretnych przedmiotów/broni? Przesuwanie ekranu? Wielkość bohatera względem całego ekranu a innych przedmiotów/platform/obiektów? Jak wyglądali przeciwnicy, bossowie?

3. I to oto stwierdzenie zawęża ilość potencjalnych tytułów do śmiesznie małej liczby 42! ;)

Battle Squadron?
Deluxe Galaga?
Xenon2?

Ostatnia modyfikacja: 19.04.08 18:05
[#17] Re: szukam gry

@Moddox, post #15

AD2

To nie był "Cedric" ?

[#18] Re: szukam gry

@Moddox, post #15

#2 to nie aby Switchblade lub Switchblade 2?

[#19] Re: szukam gry

@5h00n4y, post #16

To nie Cedric ani Switchblade.

2. Z tego co pamiętam bohater ubrany był na brązowo (chyba), miał długie włosy i nosił maskę. Drabinki były, hm, stalowe ;) Szło się chyba do góry, chociaż dokładnie nie pamiętam.

3. Battle Squadron :)

Ostatnia modyfikacja: 19.04.08 18:38
[#20] Re: szukam gry

@Moddox, post #19

#2 GODS

http://hol.abime.net/2754
[#21] Re: szukam gry

@Moddox, post #19

Może któryś z Shadow of the Beast? Chociaż noże nie pasują...

Skoro zauważyłeś takie szczegóły jak maska i włosy, coś szczególnego Cię w nich urzekło? ;) Kolor? Były ruchome (włosy falowały?)?
Poza tym, bohater był humanoidalny czy raczej taki jakiś bardziej obcy? Kolorowy jak z kreskówek czy bardziej "realistyczny"? A przeciwnicy?

---=== WYEDYTOWANO ===---
Ano, to najprawdopodobniej Gods.

Ostatnia modyfikacja: 19.04.08 18:43
[#22] Re: szukam gry

@5h00n4y, post #21

Tak, to Gods. Dziękuję wszystkim za pomoc.
[#23] Re: szukam gry

@Lorak, post #5

grafika wyglada lepiej "proporcjonalnie" w palu jest splaszczona.

www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=2&i=6629&t=6623&ostatnie=1

[#24] Re: szukam gry

@Kwiatki, post #1

Ja szukam gry w której chodziło się gostkiem z gitarą (która służyła jako broń) zdaje się, że strzelało się z niej nutkami czy czymś, wiem że ilość amunicji wyświetlana była na dole ekranu w postaci naboi. Niestety więcej nie jestem w stanie podać, bo miałem ledwie 3 latka jak w to grałem. Z góry dziękuję!
[#25] Re: szukam gry

@gohanks, post #24

motorhead (jest taka kapela i ta gra tez ma chyba jakis zwiazek z nimi)
http://hol.abime.net/2523

[#26] Re: szukam gry

@Banderas, post #25

Nie "chyba" tylko "na pewno"
[#27] Re: szukam gry

@Banderas, post #25

hehe wielkie dzięki o to chodziło :]
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem