[#1] AB3D2 TKG RTG
Hello mam ami 060 i gfx, odpalilem aliena RTG i wstal:). Ale, w 640x480 jest cwierc ekranu, w 320x240 jest polowa ekranu. Gra zaiwania przeszybko, ale co z tym screenem? Ja cos zbabralem, czy ten patch rtg jest do pupy?

[#2] Re: AB3D2 TKG RTG

@Fazior, post #1

Patch nie jest do dupy, tylko jego zadaniem jest wypromowanie ekranu na RTG - czyli rozdzielczosc pozostaje domyslna (czyli tylko ten tryb, ktory zostal stworzony przez autorow). Marzy mi sie to aby popykac w nia pod Warp3D i PPC... jednak zrodel nikt "macac" nie bedzie ... . ;)

[#3] Re: AB3D2 TKG RTG

@Lokaty, post #2

A po co Ci warp i ppc:)? U mnie z tym rtg gra chodzi chyba ciut za szybko. Spoko, patch nie jest do kitu ale nie zmienia to faktu ze nie da sie ladnie na calym screenie rozsmarowac aliena:). Jeszcze jedna kwestia, czy w tej grze jest jakis mouselook, bo wkurza mnie zabawa klawiszami?

[#4] Re: AB3D2 TKG RTG

@Fazior, post #3

Da się grać na pełnym ekranie. Potrzebny jest screen 320x256. Do Pełnego ekranu przełączasz się 'ENTEREM' z klawiatury nr. Możesz się też pobawić opcją 'Screen Refresh' w menu/options.
Patch jest fajny chociaż przy dodatkowych mapach potrafi niepoprawnie wyświetlać niektóre tekstury.
[#5] Re: AB3D2 TKG RTG

@BULI, post #4

O widzisz, mile jest to co piszesz :). Doczytalem porady do AB3D2 i widze ze po przytrzymaniu M moge sie "rozgladac" mycha, dobrze to dziala?

[#6] Re: AB3D2 TKG RTG

@Fazior, post #3

A po co Ci warp i ppc?

Przydaloby sie aby mozna bylo grac w wyzszej rozdzialce z wygladzaniem tekstur. Reszty nie trzeba zmieniac. W obecnej chwili gra na monitorze VGA, wyglada bardzo pikselowato. Na monitorach 17" w zwyzsz jest raczej nie do zniesienia... Ja wole jednak ta gre odpalac w PALu na AGA.
[#7] Re: AB3D2 TKG RTG

@BULI, post #4

Ha, mam fullscreen:). Na RTGgoesWos gra jest za szybka:). Ale martwi mnie mycha, nie da sie ustawic klawiszka do przodu albowiem lazeniem do porzodu zajmuje sie lewy klawisz mychy - paranoja, ma ktos sposob zeby grac normalnie na wsadzie i uzywac mychy?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem