[#1] Skaut, Teenegent
Witam,

W dziale rozdynki jest zamieszczona gra "skaut Kwatermaster" , której z niewiadomych przyczyn nie mogę zainstalować na dysk twardy (na dysku 1 są dwie ikonki "Skaut Kwatremaster" , żadna z nich nie instaluje gry - mogę kogoś prosić o paczkę ze wszystkimi plikami zainstalowanej już gry??

Pozatym poszukuję gry "Teenagent" jednak koniecznie chodzi mi o wersję z czytanymi dialogami (kiedys grałem, kilka miechów temu "reaktywowałem" swoją ami, ale giery brak) Jeżeli ktoś posiada taką wersję i nie byłoby problemem zamieszczenie jej "gdzieś w sieci" (jeżeli gra jest freeware) byłbym dozgonnie wdzięczny

[#2] Re: Skaut, Teenegent

@Logan, post #1

Co do Skauta, przenieś wszystkie pliki ze wszystkich trzech dysków do jednego katalogu. Zrób odpowiednie przypisania i powinno śmigać.

Co do Teenagenta, wstrzymaj się kilka dni. Będzie dostępny do pobrania z PPA.

[#3] Re: Skaut, Teenegent

@Logan, post #1

ten teenagent z mówionymi dialogami to chyba był zrobiony specjalnie dla MA i był na którymś z ich coverów o ile mnie pamięć nie zawodzi - ale skoro będzie do sciągnięcia z PPA to nie ma co wytężać pamięci... :)

[#4] Re: Skaut, Teenegent

@mailman, post #2

Kopiowalem pliki z dyskietek zanim napisalem pierwszego posta .
Co do przypisan, chodzi o zmiane sciezki w katalogu S

[#5] Re: Skaut, Teenegent

@Logan, post #4

Chodzi o dodanie przypisań (komenda assign). Zakładając, że wrzuciłeś zawartość dyskietek do katalogu DH1:GRY/Skaut musisz stworzyć skrypt/batcha AmigaDOS o zawartośći

Assign >NIL: Nazwa_dyskietki_1: DH1:GRY/Skaut
Assign >NIL: Nazwa_dyskietki_2: DH1:GRY/Skaut
itd.
albo dodać te wpisy do S:User-Startup

Albo - gdy skrypt z assignami będzie w katalogu DH1:GRY/Skaut

Assign >NIL: Nazwa_dyskietki_1: ""
Assign >NIL: Nazwa_dyskietki_2: ""

EDIT: Skrypty oczywiście trzeba będzie uruchamiać przed startem gry. W przypadku S:User-Startup trzeba zresetować kompa po dodaniu wpisów do niego

Ostatnia modyfikacja: 30.04.08 16:21
[#6] Re: Skaut, Teenegent

@APC74, post #5

Wielkie dzieki za pomoc (przy innych grach tez sie przyda) :D

[#7] Re: Skaut, Teenegent

@Logan, post #6

Kurcze , w przypadku "CyberForce :Zniewolony umysł" nie działa zabardzo, ciągle woła o dysk, a napaliłem się na tę gierkę niemiłosiernie - mógłby ktoś poratować wersją HD z podanymi przypisami (to bym już u siebie pozmieniał)

[#8] Re: Skaut, Teenegent

@Logan, post #7

Poprzegrywaj zawartość wszystkich dyskietek do jednego katalogu i zrób przypisania:

assign cf: ""
assign cf2: ""
assign cf3: ""

[#9] Re: Skaut, Teenegent

@mailman, post #8

W końcu znalazłem czas żeby przy tym posiedzieć i śmiga aż miło (wcześniej nie działało z powodu.... literówki )

Jeszcze raz dzięki za pomoc :D

[#10] Re: Skaut, Teenegent

@APC74, post #5

> EDIT: Skrypty oczywiście trzeba będzie uruchamiać przed startem gry.
> W przypadku S:User-Startup trzeba zresetować kompa po dodaniu wpisów do niego

E tam. Po co utrudniać sobie życie? Ja od dawien dawna do gier wymagających przypisań dodaje skrypty w stylu:

Assign nazwa_dyskietki_1: ""
Assign nazwa_dyskietki_2: ""
...
plik_exe_gry
Assign nazwa_dyskietki_1: remove
Assign nazwa_dyskietki_2: remove
...

w ten sposób nie trzeba kombinować z uruchamianiem najpierw skryptu potem pliku exe gry, ani ingerować w skrypty systemowe (startup-sequence i user-startup). Dodatkowo grę można skopiować gdziekolwiek a skasowanie gry nie wiąże się z potrzebą edycji skryptów systemowych.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem