[#1] Legion-pomocy
Czesc
Sciagnalem sobie gre Legion w plikach .adf, zalaczylem je w WinUAE i gra smiga bez peroblemow. Mam takze instrukcje do tej gry w formacie .lzx i problem w tym ze nie wiem jak ja odczytac :(
[#2] Re: Legion-pomocy

@franciszek, post #1

Format *.lzx jest formatem archiwum - instrukcja jest spakowana - aby ją rozpakować posłuż się programikiem który możesz pobrać stąd :

http://www.aminet.net/search.php?query=W95unlzx.lha

Rozpakowujesz w wierszu poleceń, możesz jednak użyc Total Commandera
z wtyczką pobraną stąd:

http://totalcmd.pl/download/wcx/emu/Amiga_LZX

W ostatecznosci podaj adres email to wyślę Ci rozpakowany plik :D

(Tak na marginesie - nie musiałbyś czytać tego posta gdybyś uważnie przeczytał "Wstęp" do działu rodzynki - wszystko jest tam dokładnie wytłumaczone)

Ostatnia modyfikacja: 21.05.08 14:26
[#3] Re: Legion-pomocy

@Logan, post #2

Sciagnalem total commandera i wtyczke, rozpakowalem ten plik .lzx i teraz mam 4 pliki:
instrukcja.guide
instrukcja.guide.info
Legion-Readme.1st
Legion-Readme.1st.info

Zadnego z tych plikow nie moge otworzyc, co to wogole za rozszerzenia?
A ta instrukcje do gry .lzx wzialem stad http://www.ppa.pl/rodzynki/legion.php

Ostatnia modyfikacja: 21.05.08 14:54
[#4] Re: Legion-pomocy

@franciszek, post #3

W wielkim uproszczeniu - "instrukcja.guide" to dokument o który ci chodzi - otworzyć go możesz jezeli masz zainstalowany system - "instrukcja.guide.info" to niewidoczny plik do tego wspomnianego

"Legion-Readme.1st" jest to odpowiednik wszelkich plikow "readme" zawierajacy przydatne informacje - z plikiem info analogicznie

Oba pliki mozesz otworzyc w zainstalowanym systemie - zwykły WinUAE bez systemu nie otwiera plików tego typu lecz obrazy dysków.

Dla porównania - nie otworzysz pliku z rozszerzeniem *.DOC w gołym pecetowym wierszu poleceń - poprostu się nie da i tyle.

[#5] Re: Legion-pomocy

@franciszek, post #3

W wielkim uproszczeniu - "instrukcja.guide" to dokument o który ci chodzi - otworzyć go możesz jezeli masz zainstalowany system - "instrukcja.guide.info" to niewidoczny plik do tego wspomnianego

"Legion-Readme.1st" jest to odpowiednik wszelkich plikow nazywanych "readme" zawierajacy przydatne informacje - z plikiem info analogicznie

Oba pliki mozesz otworzyc w zainstalowanym systemie - zwykły WinUAE bez systemu nie otwiera plików tego typu lecz obrazy dysków.

Dla porównania - nie otworzysz pliku z rozszerzeniem *.DOC w gołym pecetowym wierszu poleceń - poprostu się nie da i tyle.

[#6] Re: Legion-pomocy

@Logan, post #5

jak mu raz wytłumaczyłeśś chyba zrozumie :P

[#7] Re: Legion-pomocy

@Mir3k, post #6

proszę moderatora o usunięcie dwóch "dodatkowych" postów. miałem problemy z przeglądarką (zwiecha jakaś) i za dużo razy kliknęłem "Wyślij"

[#8] Re: Legion-pomocy

@Logan, post #4

Pliki .info to są pliki ikon przecież.

Readme.1st i instrukcja.guide, to są pliki tekstowe. Bez problemu do wyświetlenia pod Windowsem (nawet i pod wierszem poleceń).

Z tym, że amigaguide to plik tekstowy z "linkami", więc wygodniej go czytać pod jakąś przeglądarką obsługującą ten format.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem