[#1] Szukam superfroga
Witam, jak w tytule szukam działających obrazów wersji dyskietkowej tej gierki, mam kilka obrazów, ale po nagraniu na dyskietki po starcie z pierwszej gra się ładuje i można tylko po oglądać demo gry dalej nie idzie, wygląda na jakieś zabezpieczenie. Jeśli ktoś wie o co chodzi to proszę o pomoc, lub przesłanie na e-mail działających obrazów.

[#2] Re: Szukam superfroga

@grzybek71, post #1

Wygląda na to, że zaczynasz nie od pierwszej, tylko od 3 dyskietki (intro i outro gry jest na dyskietce 3). Poszukaj prawdziwej pierwszej dyskietki. Superfroga (i inne tytuły) ściągniesz ze strony producenta gry:

http://www.dream17.co.uk/

darmo i legalnie

Ostatnia modyfikacja: 21.05.08 19:07
[#3] Re: Szukam superfroga

@APC74, post #2

Fakt intro jest na 3 a na pierwszej mam taki efekt żabka biega sama i nic się nie da zrobić. Sprawdzę stronę producenta.

[#4] Re: Szukam superfroga

@grzybek71, post #3

...żabka biega sama...

Czekaj, czekaj... Żabor przebiega z jednego końca ekranu na drugi (i po chwili z powrotem), w tle są jakieś drzewka itp. okoliczności przyrody, latają pszczółki a na dole ekranu są jakieś napisy? Znaczy się gra wywala się w trakcie wczytywania pierwszego układu?

A może chcesz wersję WHDLoad (na dysk HD a nie dyskietki)? Działa na procu 68030 (dopiero teraz zauważyłem Twoją stopkę).

Ostatnia modyfikacja: 21.05.08 20:03
[#5] Re: Szukam superfroga

@APC74, post #4

Mam wersje WHDLoad nie mam zarejstrowanego WHD i podczas instalacji wywala info o braku rejstracji. Zassałem gierke ze strony producenta i to samo żabka pszczółki, lista płac, tabela wyników i tak w kółko. Chyba, że masz jakieś
rozwiązanie dotyczące WHD.

[#6] Re: Szukam superfroga

@grzybek71, post #5

Chyba, że masz jakieś rozwiązanie dotyczące WHD.

Opłacić rejestrację? Właśnie zbierane są zainteresowane osoby.

[#7] Re: Szukam superfroga

@mailman, post #6

Wiem, po weekendzie się dopisze.

[#8] Re: Szukam superfroga

@grzybek71, post #5

...hmm... czyli gra nie reaguje na wciśnięcie przycisku FIRE w joysticku? Bo tak to właśnie wszystko wygląda jak się nic nie robi na ekranie tytułowym...
[#9] Re: Szukam superfroga

@recedent, post #8

Nie reaguje na nic, wciskam co się da.

[#10] Re: Szukam superfroga

@grzybek71, post #9

No to jesli Joy sprawny (czytaj: testowany na innych grach) to faktycznie wina po stronie gry jest. Ciekawe...
[#11] Re: Szukam superfroga

@recedent, post #10

Joy jest sprawmy, w sf na samym początku ładowania trzeba nacisnąć i działa ładuje dyskietkę, ale nie prosi o kolejną

[#12] Re: Szukam superfroga

@grzybek71, post #11

Zadziałało, nie wiem jak, ale działa.

[#13] Re: Szukam superfroga

@grzybek71, post #7

> Wiem, po weekendzie się dopisze.

Po weekendzie może być za późno :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem