[#1] Edytor poziomów SuperŻabola
Niejaki Exl udostępnił niedawno całkiem przyjemne narzędzie służące do kompletnej edycji gry SuperFrog.
Edytor umożliwia podmianę większości grafik, w tym ekranów między poziomami, sprajtów postaci oraz "cegiełek" poziomów.
Jedyny warunek to posiadanie odpowiedniej wersji gry dla CD32.

Pliki do ściągnięcia:
instalator dla windows
żródła

Osobiście pobawiłem się w nim trochę, i muszę z zachwytem przyznać że można sporo z jego pomocą zrobić.
Ech, gdyby tylko nie ten okropny brak czasu oraz niemożność zrzucenia grafiki z paru innych gier na których konwersję miałem ochotę, nawet bym coś upichcił...

Ostatnia modyfikacja: 23.07.2008 04:00:43

Ostatnia modyfikacja: 23.07.2008 04:00:52
[#2] Re: Edytor poziomów SuperŻabola

@5h00n4y, post #1

Tzn. chodzi o warunek amigowy (CD32)? Bo podales exe(c) x86 dla Win (pewnie 95/98). :)
[#3] Re: Edytor poziomów SuperŻabola

@Andrzej Drozd, post #2

Tak, edytor jest tylko dla windows (testowany u mnie na Viście x64 :p) i współpracuje tylko z CD32-kową wersją gry.
Ale są też źródła... ;)

Ostatnia modyfikacja: 23.07.2008 03:58:17
[#4] Re: Edytor poziomów SuperŻabola

@5h00n4y, post #3

Wiesz...ja pierwszy raz zagralem w SuperFroga na Pentiumie90/100, pozniej dowiedzialem sie sie ze jest tez na Amige (na ktorej mialem juz HD i prawie 040). Widocznie byla na "konsole" CD32. Tak czy inaczej, nie glosuje na SuperFroga na PPA, ale pamietam ze byla na pececie, a juz ktos nie jeden raz sie pytal o ta gre. Dla mnie jest pecetowa, dokadnie tak jak Alladin multiplatformowy. Podobnie jest chyba z Pinball Ilussion lub Chaos Engine ;) (w przenosni :) )
[#5] Re: Edytor poziomów SuperŻabola

@Andrzej Drozd, post #4

Najpierw powstała na AMI, później na PC.

[#6] Re: Edytor poziomów SuperŻabola

@Andrzej Drozd, post #4

Specjalnie dla Cebie zatem, poproszę autora o dodanie do edytora kompatybilności z wersją PC gry. ;)

[#7] Re: Edytor poziomów SuperŻabola

@5h00n4y, post #1

Dzięki za info, świetna sprawa. OK

Ostatni raz bawiłem się czymś takim za czasów Jazz Jackrabbit 2. ;)

[#8] Re: Edytor poziomów SuperŻabola

@5h00n4y, post #1

I przy okazji tematu o innym edytorze poziomów, pozwolę sobie *puknąć* tenże stary temat, traktujący o edytorze poziomów z SuperŻabola
Specjalnie dla naszego lokalnego Żabo-maniaka, parallaxa.

*ribbit*

[#9] Re: Edytor poziomów SuperŻabola

@5h00n4y, post #1

Tylko nie dorysowujcie nic żabce. Cegiełkom tak, ale żabce nie wolno.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem