[#1] Szukam nazwy gry
Witam

Poszukuję gry na Amigę 500. Jest to gra w stylu Dyna Blaster jednak bardziej rozbudowana, mianowicie gramy sobie ludzikiem i za zadanie mamy niszczyć wrogów na poszczególnych poziomach. Niby nic nowego ale np w skład wrogów wchodza chodzące telewizory stawiające miny czy strzelające czołgi. My natomiast możemyprzytrzymując fire+np w dół stawiamy bombę, fire+lewo stawiamy pocisk strzelający do wrogów, fire+góra stawiamy minę (nie pamiętam dokładnie co który kierunek dawał) ale pamiętam jedną rzecz bardzo dokładnie. W trybie dla wielu graczy można było składać jaja )kosztem życia) z których wykluwały się różne dziwności. Np z najmniejszego jaja wykluwała się energia a z największego czołg strzelający. Można było grać max w 4 graczy, 2 an joyach a 2 na klawiaturze. Gra jest dość stara (grałem w nią ostatni raz jakieś 15 lat temu)

Czy ktoś z obecnych ma lub kojarzy tytuł tej gry?? Nie chcę żadnych linków czy coś w tym stylu. Chodzi mi tylko o tytuł tej świetnej gry.

Ostatnia modyfikacja: 04.09.2008 12:40:31
[#2] Re: Szukam nazwy gry

@Mad Max, post #1

Na pewno na Ami? Ja bym stawiał na którąś część Bombermana z SNESa.

Ostatnia modyfikacja: 04.09.2008 13:19:27
[#3] Re: Szukam nazwy gry

@5h00n4y, post #2

na 100% na amige...
[#4] Re: Szukam nazwy gry

@Mad Max, post #1

Bug Bomber
http://hol.abime.net/235
[#5] Re: Szukam nazwy gry

@Norbert, post #4

ooo...dokładnie to jest to

dzięki wielkie :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem