[#1] instalacja UFO na HD - problem
Ciekawa rzecz dzieje się już po instalacji - kiedy uruchamia się grę z ikonki obraz jest cały "zakaszaniony" w PAL - przy zmianie wyświetlania na NTSC obraz jest w porządku ale "przesiany" i zdublowany. Kied uruchamia się grę z BASICa chodzi normalnie - dużo osób na pewno grało w UFO z twardego dysku - czy taka sytuacja jest wam znana?
[#2] Re: instalacja UFO na HD - problem

@Michal1200, post #1

Wadliwa wersja gry? Wirus?

Rozumiem że w innych grach/programach, i w WB, tryby PAL i NTSC chodzą normalnie, tak?

Ostatnia modyfikacja: 06.09.2008 19:25:14
[#3] Re: instalacja UFO na HD - problem

@5h00n4y, post #2

Tak - tylko z tą grą jest problem.

Wersja którą mam znalazłem w pudle w raz z komputerem (nie prosi o hasło więc myślę, że to crack, ale bootowana z dosu chodzi normalnie) - wersja oryginalna w pudełku przyjedzie do mnie DHL-em lada dzień.
[#4] Re: instalacja UFO na HD - problem

@Michal1200, post #1

Jaką masz konfigurację sprzętową? Jeżeli korzystasz z monitora VGA, sprawdź czy masz w Devs:Monitors/ plik VGAOnly.

[#5] Re: instalacja UFO na HD - problem

@mailman, post #4

Moja konfiguracja to standardowa amiga 1200 + 4MB FAST elsat 1204 monitor AMI cm322, a plik jest na swoim miejscu.
[#6] Re: instalacja UFO na HD - problem

@Michal1200, post #5

bootowana z dosu chodzi normalnie

A może w ikonce są jakieś głupoty powpisywane lub z ikonki uruchamia się jakiś skrypt, który uaktywnia "coś ciekawego"?

[#7] Re: instalacja UFO na HD - problem

@Michal1200, post #1

> Kied uruchamia się grę z BASICa chodzi normalnie

Ooo... kolega uruchamia na C=64, czy też uruchamia BASIC do odpalania softu?

[#8] Re: instalacja UFO na HD - problem

@Solo Kazuki, post #7

Oops sorry - przyzwyczajenie :P

w ikonce nie pisze nic ciekawego - tylko w linijsce program jest "iconx".
[#9] Re: instalacja UFO na HD - problem

@Michal1200, post #8

Ta ikonka uruchamia skrypt.
Zobacz co on zawiera.
[#10] Re: instalacja UFO na HD - problem

@Norbert, post #9

Proponuje się zainteresować programem NewMode. Lezy gdzieś na Aminecie. UFO bez problemu daje się wypromować.

[#11] Re: instalacja UFO na HD - problem

@Michal1200, post #1

jak odpalasz gre z BASICA ;)))) ciekawe chetnie sie dowiem :P

[#12] Re: instalacja UFO na HD - problem

@Michal1200, post #1

Były dwie wersje na AGA i jedna na ECS. Pytanie którą masz. W UFO grałem zawsze z HD na A1200 i A4000, gra dawała sić nawet wypromować na DBLPAL w przypadku kozystania z monitora VGA.
[#13] Re: instalacja UFO na HD - problem

@RadoslawF, post #12

Spróbuj wyłączyć kości AGA przy Early Startup. Może to coś pomoże. U mnie to samo było z Lemmingami 3.

Ostatnia modyfikacja: 10.09.2008 16:27:45
[#14] Re: instalacja UFO na HD - problem

@HOŁDYS, post #11

Ach te przyzwyczajenie do dawnej nomenklatury :P

Zaintereusję się tym programem jak tylko dolutuje sobie flickfixa. Wersja UFO jest AGA ale w sumie to po sprawie - pryszedł do mnie oryginał z UK i chodzi po instalce jak złoto - największy ból to sprawdzanie kodów w instrukcji
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem