[#1] Beneath steel sky
Mam pewien problem i może znawca tematu pomoże Mi go rozwikłać, mianowicie posiadam dwie wersje gry Beneath steel sky jedna to wersja na 15 dyskietkach a druga to wersja CD i właśnie ta wersja CD waży ok. 63 MB i niestety nie odpala się na mojej Amidze, wersja dyskietkowa (mam zainstalowaną na twardzielu poprzez whdload) i działa poprawnie ale zajmuje na dysku gdzieś 12 - 13 MB nie pisałbym tutaj na forum jakby udało Mi się odpalić wersje CD bo sam porównałbym różnice może ktoś z was odpalił wersje CD Beneath steel sky i napisze Mi czym różni się wersja dyskietkowa od wersji CD?Dlaczego są takie znaczące rozmiary gry (CD i dyskietki) czy wersja CD ma jakieś audio dialogi ?

Ostatnia modyfikacja: 17.09.2008 10:34:58
[#2] Re: Beneath steel sky

@mr.bart, post #1

Mi wersja CD działała z WHDLoad zdaje się bez problemów...
Wersja CD ma dokładnie to co piszesz - mówione dialogi (napisy też można włączyć).
[#3] Re: Beneath steel sky

@madman15, post #2

O to może napiszę co jest u Mnie nie tak przy wersji CD, gra jest zainstalowana na HDD za pomocą whdload podczas odpalenia gry ekran robi się czerwony tzn. workbench przybiera kolor czerwony i nic się nie dzieje ...

[#4] Re: Beneath steel sky

@mr.bart, post #3

A co pokazuje SnoopDos?
[#5] Re: Beneath steel sky

@mr.bart, post #1

Ja na Twoim miejscu spróbowałbym uruchomić poprzez ScummVM.

http://www.scummvm.org/downloads.php
http://freenet-homepage.de/uweryssel/scumm_en.html

[#6] Re: Beneath steel sky

@mr.bart, post #3

Wersja CD posiada mówione dialogi stąd jej objętość. Da się ją zainstalować używając WHDLoad (gdzieś nawet chyba mam slave do tej wersji), lecz gra wymaga bodaj 96 MB pamięci, aby móc w całości się do niej wczytać. Pamiętał, że ktoś testował z wyłączonym parametrem PRELOAD przy mniejszej ilości pamięci i gra jakoś działała, lecz co chwila coś się doczytywało (a wtedy WHDLoad robi ściemnienie).

W Twoim przypadku najprawdopodobniej problemem jest brak pamięci. Spróbuj nie bawić się w uruchomienie tej wersji gry za pomocą WHDLoad, lecz po prostu uruchom ją normalnie (klikając na ikonkę SteelSky (czy jakość tak), która jest w katalogu data (skoro masz grę zainstalowaną WHDLoad)).

[#7] Re: Beneath steel sky

@mailman, post #6

ja kiedys przegralem cala zawartosc plyty na dysk i zrobilem przypisy i dzialala bez problemu na A1200.

[#8] Re: Beneath steel sky

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #7

Oczywiście masz rację (co zresztą również zasugerowałem). Ja też tak gram, tylko że takie rozwiązanie ma jeden minus - brak wyjścia

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem