[#1] Gry dla CD32 na A1200+CD
Zdecydowana większość amigowych gier wydanych na CD to gry dla CD32. Problem w tym, że niekoniecznie chcą one działać na A1200 z napędem CD.
Chciałbym zrobić listę gier dla CD32, które działają na A1200 z CD (nie chodzi mi o instalowanie przy pomocy WHDLoad, bo traci się wtedy muzykę z płyty).
Jeśli komuś udało się uruchomić jakąś grę na A1200 z CD, to proszę o podanie szczegółów, tzn. czy wymagało to jakichś specjalnych zabiegów, emulatora CD32 itp. i na jakiej konfiguracji (procesor) gra ruszyła.

[#2] Re: Gry dla CD32 na A1200+CD

@PopoCop, post #1

Musiałbym zobaczyć jakie gry z CD32 w ogóle mam na HD, bo sam już nie pamiętam...
Jestem raczej wielkim zwolennikiem WHDLoad, ale przypomina mi się ładny opis na EAB jak zainstalować Wing Commander CD32 na A1200.

[#3] Re: Gry dla CD32 na A1200+CD

@5h00n4y, post #2

WHDLoad to świetna rzecz, ale nie w przypadku gier na CD z muzyką w postaci ścieżek audio.

[#4] Re: Gry dla CD32 na A1200+CD

@PopoCop, post #1

Beneath a Steel Sky
Castles 2
Chaos Engine
Dark Seed
Defender Of The Crown II
Diggers
Fury Of The Furries
The Lost Vikings
Super Stardust

To tak z głowy. Wystarczają zazwyczaj jakieś przypisy lub uruchamiane bez s-s.

[#5] Re: Gry dla CD32 na A1200+CD

@PopoCop, post #1

Super skidmarks CD32 (powinien chodzic prosto z pod ikonki)
Bubba n stiks CD32 (emu cd32 z cdfsa)
Fightin spirit CD32 (emu cd32 z cdfsa)
Chaos engine CD32 (emu cd32 z cdfsa, dziwne u mnie gra strasznie chrupala podczas glownej rozgrywki przy skrolu ekranu, pod CD32 "clear")

Ostatnia modyfikacja: 08.01.2009 21:56:57
[#6] Re: Gry dla CD32 na A1200+CD

@PopoCop, post #1

a przypomnialem sobie ze alienbreed tower assault i 2 CD32 chodzil pod emu cdfsa tylko ze pierwszy przeskakiwal po prostu intro od razu przechodzil do gry.

[#7] Re: Gry dla CD32 na A1200+CD

@mailman, post #4

O, nie doczytałem, że emulator też wchodzi w grę. No to jeszcze Simon The Sorcerer.

[#8] Re: Gry dla CD32 na A1200+CD

@mailman, post #7

Niektóre gry z CD32 działają nawet na A600 2MB np super frog, który chodzi z dysku po modyfikacji skryptu starowego.

Czy ten emulator z CDFS jest darmowy? Coś ciężko go znaleźć w necie.

Ostatnia modyfikacja: 18.01.2009 21:29:39
[#9] Re: Gry dla CD32 na A1200+CD

@PopoCop, post #1

Przyznam szczerze, że odpalałem kilka gier z CD32 na A1200 przez emulator z jakiegoś filesystemu i nigdy nie miałem muzyki CDDA.
Najlepiej jednak załatwić sobie CD32.
[#10] Re: Gry dla CD32 na A1200+CD

@Jaszczur, post #9

Witam a powiedzcie mi kto ma podłączony dodatkowy kabelek do CD w 1200 bo umnie takie gierki cd32 to wszystkie dzialaja z dzwiekiem z CDA a mam ich orginalnych z 5 szt.
[#11] Re: Gry dla CD32 na A1200+CD

@RoniWorlds, post #10

Racja, wiele osób zapomina lub nie jest wie, że muzykę CDDA przetwarza sam napęd i to na jego wyjściu pojawia się dźwięk, wyjście to trzeba połączyć za pomocą prostego miksera kanałów z wyjściem amigi.

[#12] Re: Gry dla CD32 na A1200+CD

@RoniWorlds, post #10

Ja mam podłączony kabelek. Dźwięku z CDDA nie ma u mnie pod A1200. CDROM nawet nie próbuje czytać ścierzek audio.

Pewnie używałem kiepskiego "emulatora" CD32, ale mi to osobiście wisi, bo mam też CD32. Tam nie mam żadnych problemów.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem