[#1] Xenon - whdload
Sciagnelm gre z [odnośnik usunięty] i po chwili grania gra mi sie zawiesza tylko muzyczka gra reszta stoi podobnie tak samo jak w godsie po wpisaniu w tooltypes cache mozna grac dluzej ale po czasie gra poprostu sama wychodzi do worbencha prosze o pomoc.
[#2] Re: Xenon - whdload

@Dupcius, post #1

Czesc,

Nielubie sie zbytnio powtarzać ale zrobie ten wyjatek.... żółta kartka ;)
A wiec, po pierwsze jak wyglada konfiguracja twojego Komputera jest to Amiga? (jezeli tak, jaki masz procesor ile pamieci RAM itd, itd,)
Po drugie jakiej wersji WHDLoad uzywasz? Najnowszej 16.9 czy jakies starszej?

Musze powiedziec ze ta gra zawiesza sie rowniez na moim kompie (Amiga-1200 Blizzard 40/25 mhz 64 MB RAM) prawdopodobnie w moim wypadku jest to jednak wina 040 procka.
Bylo by super gdyby ktos z uzytkownikow wyprobowal ta gre na innych konfiguracjach niz moja (mam na mysli 030 i 060 CPU) .
Dzieki z gory.

Pozdrawiam,

Irek
[#3] Re: Xenon - whdload

@Irek´72, post #2

Karta to BlizzardPPC i BVision. System to AmigaOS 3.9 BB2. mam oryginalna amige nie zaden emulator.

Ostatnia modyfikacja: 15.02.2009 15:19:45

Ostatnia modyfikacja: 15.02.2009 15:20:13
[#4] Re: Xenon - whdload

@Dupcius, post #3

obadaj opcje cpu whdload, w najgorszym wypadku ta gre bedziesz musial odpalac z dyskietki (jesli jest niedosowa) po wczesniejszym wylaczeniu karty, po resecie trzymaj klawisz 2 na klawiaturze.

[#5] Re: Xenon - whdload

@Dupcius, post #3

Dupcius napisał(a):

> Karta to BlizzardPPC i BVision. System to AmigaOS 3.9 BB2. mam
> oryginalna amige nie zaden emulator.
>
>
No to juz lepiej.:)
Wydaje mie sie ze to problem w slave (moze na wolniejszych Amigach ten problem niewystepuje?).
U mnie najdluzej gra chodzila z opcja NOCACHE + Custom1=1 ale po pewnym czasie gra tez sie wiesza.

[#6] Re: Xenon - whdload

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

obadaj opcje cpu whdload, w najgorszym wypadku ta gre bedziesz musial odpalac z dyskietki (jesli jest niedosowa) po wczesniejszym wylaczeniu karty, po resecie trzymaj klawisz 2 na klawiaturze.

W istocie, spróbuj wyłączyć kartę turbo i włącz system bez startup-sequence (przytrzymanie dwóch klawiszy myszki). Teraz wejdź do katalogu z grą i wpisz:
WHDLoad SLAVE=Xenon.slave PRELOAD
Ja na przykład robię tak z grą Troddlers.

Ostatnia modyfikacja: 15.02.2009 17:24:39
[#7] Re: Xenon - whdload

@Irek´72, post #5

mnie najdluzej dzialala z opcja cache a gdzie Ci najdluzej dzialala bo mi jak jest caly czas niebieskie prawdobodobnie w tym miejscu bedzie jakis boss walczyles z pierwszym bossem?
[#8] Re: Xenon - whdload

@Irek´72, post #2

uzywam wersjii whdload 16.8
[#9] Re: Xenon - whdload

@Dupcius, post #7

Dupcius napisał(a):

> mnie najdluzej dzialala z opcja cache a gdzie Ci najdluzej
> dzialala bo mi jak jest caly czas niebieskie prawdobodobnie w
> tym miejscu bedzie jakis boss walczyles z pierwszym bossem?

Masz na mysli to? ;)

LINK

Nie, niestety tak daleko jeszcze niedotarlem i to z roznych powodow. Gra wiesza sie u mnie raczej losowo, niema jakiegos szczegolnego miejsca. Oczywiscie probowalem tez odpalic te gre z CACHE (sam zawsze wykorzystuje te opcje jezeli gra sie zamrarza i w wielu grach to pomoglo ale nie w tej).
Installer do tej gry jest stosunkowo stary i czasem uzycie starszej wersji WHDLoad tez moze pomoc, niestety nie wtym wypadku :( (15+16.0+16.8+16.9 w.)
Jezeli znajde troche wolnego czasu to sprawdze te gre na mojej starszej Amidze 020 +6MB,
i wtedy bede mial pewnosc czy to problem zwiazany z kartä 040 czy ogolny.

A kolega to jakiego procesora uzywa?

Ostatnia modyfikacja: 16.02.2009 16:15:52
[#10] Re: Xenon - whdload

@Irek´72, post #9

tak dokladnie mi sie przed nim zamraza gra.
[#11] Re: Xenon - whdload

@Dupcius, post #10

Dzisiaj odpalilem Xenona na mojej starej 1200(6MB/ Kick 3.0) i tak jak tez przypuszczalem gra chodzila bez zarzutow co oznacza ze owy problem wystepuje na Amigach z karta 040 i prawdopodobnie 060.
Mam zamiar wkrotce wyslac bug-report do Pavla(autora tego slave) w tej sprawie.
Moze ktos jeszcze inny odtworzyc ten blad na swoim kompie?
Czym wiecej testow tym lepiej.;)
Dzieki
[#12] Re: Xenon - whdload

@Irek´72, post #11

Irek´72 napisał(a):

> Mam zamiar wkrotce wyslac bug-report do Pavla(autora tego
> slave) w tej sprawie.

Wczoraj otrzymalem odpowiedz na moj Bug-Report od Pavla(super express 4 godziny czakania)OK

W skrocie: Autor slave niczego nie obiecuje poniewarz przerwania gry sa juz obslugiwane przez kick emulacje, mimo to gra dziala bardzo wolno nawet na zwyklym 030 CPU jednak jezeli czas pozwoli postara sie ten problem jesze raz rozpaczyc.super

@Dupcius: Uzywales jakiejs CHIP opcji w tej grze? Ponoc CHIPNOCHACE/s ma byc bardzo przydatna na PPC Amigach chociasz osobiscie watpie zeby w tym wypadku pomogla jezeli gra zawiesza sie juz na zwyklej 040.:(
[#13] Re: Xenon - whdload

@Irek´72, post #12

nie uzywalem CHIP
[#14] Re: Xenon - whdload

@Irek´72, post #12

Witam,

Kilka dni temu otrzymalem meila od Pavla z nowym slavem do tej gry( slave zostal zrekompilowany dla współczesnej wersji KickEmu.)
Niestety gra wiesza sie w dalszym ciagu przynajmniej na moim kompie :( jezeli jest ktos zainteresowany to moge podeslac slava na PM do testow moze na innej konfiguracji bedzie jakas poprawa (mam na mysli Amigi wyposazone w 040 lub 060 procesory bo na 030 i 020 powinno funkcjonowac ;)).

[#15] Re: Xenon - whdload

@Irek´72, post #14

Witam

Nareszcie!, kilka dni temu pojawila sie nowa aktualizacja slev´a do gry Xenon.
Umozliwia nam to bezproblemowe dzialanie gry na procesorach wyzszych niz 030 (niestety wczesniej bylo to niemozliwe)
Piekne dzieki Psygore! OK
[#16] Re: Xenon - whdload

@Irek´72, post #15

To prawda. Byłem tym który zgłosił buga i dostałem osobiste zaproszenie do wypróbowania nowego slave'a. Teraz wszystko działa doskonale.

Ostatnia modyfikacja: 11.05.2010 15:24:33
[#17] Re: Xenon - whdload

@cpt. Misumaru Tenchi, post #16

Byłem tym który zgłosił buga i dostałem osobiste zaproszenie do wypróbowania nowego slave'a.

Byłes jednym z wielu. ;)
[#18] Re: Xenon - whdload

@Irek´72, post #17

Tym bardziej mi miło że miałem doborowe towarzystwo. :D

Ostatnia modyfikacja: 13.05.2010 11:09:25
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem