@Artur Jarosik,
post #11
Ostatnio miałem okazję deasemblować Smacker Player w wersji na Maca 68K z 2006 roku (znajomy robi port HOMM 2 na 68030+, a ta gra używa tego formatu animacji), no i nie wierzyłem, że to jest kompilowane w C, żadnych pea, movem, czy innych spowalniaczy co chwile. To zacząłem szukać po sieci, i ten program byl kompilowany za pomoca CodeWarriora z firmy MetroWerks/Freescale. Z tego co wiem to ostatnie wersje tego programu są z ok. 2002 roku, więc chyba da sobie radę z GCC. Ostatnia wersja CodeWarriora działająca na Macu 68K to jest v5 (plus patche), ostatnia która kompiluje kod pod 68K jest v6 (plus patche), ale ta wersja działa tylko na Macu PPC (lub jego emulatorze). Sam program jest komercyjny i nowe wersje kosztują parę tysięcy USD. Wersja v5 zajmuje jeden CD plus paręset (?) mega patchy, ale pewnie jest do zdobycia za mniejsze pieniądze lub nawet za darmo. Sam program to jest "kombajn", który potrafi chyba wszystko. Swoją drogą nikt chyba dotychczas nie kompilował Amigowego programu na 68K za pomocą Macowego kompilatora, choć to jest możliwe.
Ostatnia modyfikacja: 06.10.2009 15:38:59