[#1] Wywiad z autorem "GIEŁDY ŚWIATOWEJ, ŁOWCY, CO DO GROSZA"
Właśnie nawiązałem kontakt z autorem gier takich jak GIEŁDA ŚWIATOWA, ŁOWCA OSTATNIE STARCIE, CO DO GROSZA oraz wielu innych.

Z tak ciekawą osobą nie będzie problemu w przypadku pytań - jednak jeżeli macie jakieś własne pytania itp - piszcie tutaj a ja zadam je Panu Arturowi.

[#2] Re: Wywiad z autorem "GIEŁDY ŚWIATOWEJ, ŁOWCY, CO DO GROSZA"

@Logan, post #1

w jakim jezyku zostal stworzony program i czy bedzie upublicznienie zrodel ?

[#3] Re: Wywiad z autorem "GIEŁDY ŚWIATOWEJ, ŁOWCY, CO DO GROSZA"

@Logan, post #1

1. Czy byly plany sequelow gier?
2. Czy ostaly sie jakies grafiki z pierwszych stadiow rozwoju programow, a moze jakies niewykorzystane?

[#4] Re: Wywiad z autorem

@Koyot1222, post #3

Jakie byly najwieksze problemy podczas powstawania gier? Na jakim sprzecie ?

Ostatnia modyfikacja: 02.07.2009 23:46:11
[#5] Re: Wywiad z autorem "GIEŁDY ŚWIATOWEJ, ŁOWCY, CO DO GROSZA"

@Logan, post #1

Logan ostatnie 3 h spędziłem na rozmowie z Panem Arturem. Wywiad ma Ci wyjść świetny!! Bo to bardzo ciekawy człowiek. Jak go spalisz to dosięgnie Cię mój gniew! :)

Ja Ci nie pomogę bo sam mam teraz 4 wywiady na głowie.

Benedykt Dziubałtowski

[#6] Re: Wywiad z autorem

@Logan, post #1

ŁOWCA OSTATNIE STARCIE

Jaka jest geneza powstania tej gry? Czy to zamówienie od "filmowców"? Czy może "podczepienie się" pod film? No i ogólnie jakieś ciekawostki związane z tymi sprawami. Przecież ten film to nasz polski "Wizard" http://www.imdb.com/title/tt0098663/ ;) Ja bym się wbrew pozorm uczepił chociaż w jednym pytaniu wątku "gra a film". Film Łowca... to ważne dzieło jeśli chodzi o polskie filmy dla dzieci :D abstrachuje od jego sensu i jakości (psycholog dzięcięcy daje dziecku kij bejzobolowy gdy to mu mówi że szykuje "rozrube" itp dziwaczne twory fabularne) ale koncepcja sama w sobie gicior. Mało u nas w kinie dla dzieci wątków z "grami-komputerami" (teraz tylko jeszcze serial "Wow" kojarze) a jeszcze mniej "ekranizacji" gier. Więc apeluje o poruszenie kwestii "gra a film".

Ostatnia modyfikacja: 03.07.2009 02:57:04
[#7] Re: Wywiad z autorem "GIEŁDY ŚWIATOWEJ, ŁOWCY, CO DO GROSZA"

@HOŁDYS, post #2

Źródeł niestety nie będzie ponieważ przepadły, tyle mogę odpowiedzieć już teraz.

[#8] Re: Wywiad z autorem "GIEŁDY ŚWIATOWEJ, ŁOWCY, CO DO GROSZA"

@Logan, post #1

może to dziwne () ale co kierowało autorom przy ustawianiu takiej a nie innej daty rozpoczęcia gry (bodajże był to rok 2001), skąd pomysł na tło historyczne (a raczej futurystyczne) te wszystkie konflikty - czy było to oparte na jakiś źródłach/prognozach czy tylko był to efekt wyobraźni autora?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem