[#1] Co z wydaniem magazynu "RETROBYTE" ???
Witam !
przypadkowo wszedłem na stronę magazynu Retrobyte.
czy ktoś wie, czy to czasopismo pokazało się na naszym rynku czy skonczyło się tylko na słomianym zapale.
mnie szczególnie zainteresował wywiad z twórcą gry "FRANKO".

strona www.retrobyte.pl

pozdrawiam
[#2] Re: Co z wydaniem magazynu

@Robo, post #1

Sam jestem ciekaw , ale brak info.Z tego Textu wyglada jak by juz pierwszy numer wyszedl :D

Ostatnia modyfikacja: 20.08.2009 12:52:08
[#3] Re: Co z wydaniem magazynu "RETROBYTE" ???

@Robo, post #1

Wywiady z twórcami "FRANKO" są na PPA przecież :)
[#4] Re: Co z wydaniem magazynu

@Robo, post #1

Witamy wszystkich,
Dziękujemy za zainteresowanie naszym projektem. Aby rozwiać wątpliwości dotyczące pierwszego numeru Retrobyte'a spróbujemy wyjaśnić z grubsza nasze położenie. Jak wiadomo sytuacja na rynku wydawniczym jest bardzo napięta, sami państwo mogą zauważyć, że pewna część czasopism całkowicie zniknęła z naszych kiosków. Posiadaliśmy w połowie zeszłego roku paru reklamodawców i sponsorów, jednak sytuacja diametralnie zmieniła się pod koniec grudnia kiedy to po kolei reklamodawcy i sponsorzy zaczęli się wycofywać . Mimo, że nasz mook jest od paru miesięcy gotowy do druku, zainteresowanie na chwilę obecną naszym pismem ze strony sponsorów i/lub reklamodawców jest znikoma jeżeli nie żadna. Na dzień dzisiejszy projekt jest
zawieszony w oczekiwaniu na koniunkturę pozwalająca na wydanie i rozprowadzenie mooka w sposób pozwalający na nabycie go przez każdego zainteresowanego czytelnika.
Mając nadzieje, że wkrótce rozpoczniemy razem wspólną przygodę retro wraz z Retrobytem,
Pozdrawiamy wszystkich,
Zespół Retrobyte

Ostatnia modyfikacja: 20.08.2009 19:50:20
[#5] Re: Co z wydaniem magazynu

@Retrobyte, post #4

Po raz pierwszy słyszę o tej inicjatywie. Bardzo fajna sprawa, tylko czy owa oczekiwana koniunktura kiedyś nadejdzie? Trochę w to wątpię. Zwłaszcza, że o ile dobrze zrozumiałem, projekt ma przybrać formę czasopisma sprzedawanego w kioskach. Mimo wszystko życzę powodzenia.

[#6] Re: Co z wydaniem magazynu

@frywolny_marian, post #5

Wiec nie czytasz na biezaco newsow :D
http://www.ppa.pl/newsy/komentarze.php?p=6841&c=1#comments

Co do samego magazynu chetnie wykupie prenumerate roczna od 1 numeru :)

Ostatnia modyfikacja: 21.08.2009 11:03:58
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem