[#1] Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?
Witam !
Pytanie jak w temacie.
Brak info na http://hol.abime.net/hol_search.php?find=syndicate.
Mam możliwość zakupu, ale nie jestem pewien czy sprzedawca jest uczciwy.
Czekam na fotki opakowania.
Może ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć.
Pozdrawiam
RoBo
[#2] Re: Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?

@Robo, post #1

Nie wydaje mi się. Wersja 256-kolorowa powstała na blaszaka, a potem ją przerobiono na 32-kolorową amigową. Już wtedy Molyneux stwierdził, że "przy PC poczuliśmy, że tylko niebo jest granicą naszych możliwości". Mam wrażenie, że to to samo co z tzw. Frontierem AGA.

[#3] Re: Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?

@OSH, post #2

frontier aga to wersja z fixem żeby dzialala na aga

[#4] Re: Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?

@OSH, post #2

Ale pewności nie ma. Jak dostane fotki to dam znać.
[#5] Re: Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?

@Robo, post #1

Zapewne chodzi o wersję dla CD32. Pewnie w 32 kolorach.
[#6] Re: Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?

@Robo, post #1

Chyba nie istnieje taka wersja.Polecam zaopatrzenie się w np.Shapeshiftera czy Fusion,system MacOS 7x oraz procka 68040...i można pograć w 256 kolorach :)
[#7] Re: Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?

@Robo, post #1

Syndycate chyba w orginale było w 16 kolorach a nie 32 czy 256.
[#8] Re: Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?

@Adrian Horn, post #7

W 16 kolorach było intro. Sama gra była w 32. Zarówno wersja dyskietkowa, jak i CD32, w której jedyną chyba zmianą względem wersji dyskietkowej była możliwość wprowadzania tekstu za pomocą pada (no i oczywiście inny nośnik :) ).

[#9] Re: Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?

@OSH, post #2

A przypadkiem American Revolt nie dzialal tylko na A1200? Pamietam ze "kupowalem" te gre podpisana jako Syndicate AGA.

[#10] Re: Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?

@Lorak, post #9

W życiu Romana! Grałem w American Revolt w 1996r. na ACDTV. Mam do dzisiaj tę wersję.

Pozdrawiam

Azzorek

P.S.

Tak jak ktoś napisał wcześniej, Syndicate AGA to Syndicate kompatybilny z kośćmi AGA, ale nie wykorzystujący w żaden sposób ich możliwości - jest taki sam jak na ECS.

P.S.2

Jest także projekt na PC pt. Freesynd (trzymam kciuki, choć wolno to idzie :( ). Szczegóły tutaj:

http://freesynd.sourceforge.net/ss.php

[#11] Re: Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?

@Azzorek, post #10

A tu link do aukcji.
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300340900254&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_1125wt_960

niestety nie dostałem odpowiedzi ,ani wiekszych fotek.

pozdrawiam
[#12] Re: Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?

@Robo, post #11

"From our collectors range of amiga games, these games are tested working on a 500 plus setup, they may work on other amiga systems or be specific to a certain model." ;)

[#13] Re: Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?

@Shoonay, post #12

Standardowy tekst przy każdej aukcji tego sprzedawcy. Także przy grach na 100% na AGA.
link:
http://cgi.ebay.pl/Amiga-Overkill-1200-ver-original-game-mint-con-TESTED_W0QQitemZ310159299309QQcmdZViewItemQQptZUK_VintageComputing_RL?hash=item4836ef52ed&_trksid=p3911.c0.m14#ht_1051wt_1165
[#14] Re: Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?

@Robo, post #13

Czyli logicznie rzecz biorąc wystawiający pisze bzdury. Także dotyczy to Syndycate AGA.

Pozatym w wersji na Amigę niestety nie tylko zmniejszono lczbę kolorów, ale wycięto także sporo rzeczy (np typy pojazdów - na Amigę są dwa, na PC kilka).

[#15] Re: Czy istnieje wersja AGA gry Syndicate ?

@Solo Kazuki, post #14

Oto otrzymane info od sprzedawcy z ebay:

"hi its part of the chaos pack that had aga version of syndicate/ chaos enginge/ pinball fantasies they have AGA on the disks thnkas otny"

pozdrawiam
wszystko jasne.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem