[#11]
Re: Gry i programy do Amigi w sieci
@OSH,
post #10
Rozumiem, że Ty tez stoisz na stanowisku, że starocie wypadałoby upubliczniać, oczywiście legalnie?
Oczywiście, nigdy nie twierdziłem inaczej. Świadczy o tym chyba inicjatywa, którą na portalu wspieramy i zdobywamy software, który chcemy legalnie udostępniać.
Mnie bardzo wkurza sytuacja, w której firma zarobiła już dosć, wie, że i tak nie zarobi wiecej, bo po pierwsze - nie ma w magazynach zapasów oryginalnych gier, a po drugie - nawet jeżeli by miała, to i tak kupi to garstka zapaleńców. Ale nie, oni są włascicielami, oni muszą pokazać, że nie. I dlatego cieszę się, że różne serwisy zamieszczają te gry, nawet nielegalnie!
No i tutaj się różnimy. Nie dlatego, że ja może tego nie popieram, ale dlatego, że reprezentuję ten portal i chciałbym, aby on jeszcze trochę poegzystował i nie był kojarzony z piractwem.
Gry, zwłaszcza te stare, POWINNY byc upubliczniane. Powinno się wprowadzić jakąś górną granicę wieku gry. Ale to oczywiście są moje "chore" wymagania. Tyle,że twórcy dzieł intelektualnych powinni też mieć świadomość, że nie tworzą tego tylko dla siebie, ale przede wszystkim w jakimś stopniu wzbogacają kulturę! Jasne, żeyć z czegoś trzeba, ale oni się już nazarabiali i wiecej na tym nie zarobią! Więc po co to kisić? Ten cholerny egoizm jest dobijający.
Tyle, że to jest Twoje zdanie i Twój pogląd. Szanuję go, ale to nie oznacza, że jako jedna z osób administrujących mam go popierać. Nie możemy stać ponad prawem, bo to może się obrócić przeciwko nam. Twój pogląd jest tylko poglądem. Możesz przyczynić się do tego, aby prawo uległo zmianie, ale nie rób tego przez PPA.