[#1] Worms na A600
Czy są Wormsy działające na A600? Obrazy dysków znalezione w sieci nie działają, zawieszają się przy wyborze teamów i kliknięciu OK.

[#2] Re: Worms na A600

@jaa2, post #1

http://www.dream17.co.uk/softography.php?id=27&s=downloads#id46

Na stronie: obrazy dyskietek gry + Wersja CD32 + łata na błędy w Wormsach + tabela kodów, bo to oryginalna wersja jest.

Ostatnia modyfikacja: 06.09.2009 03:26:37
[#3] Re: Worms na A600

@APC74, post #2

A jak te IPFy wypalić na dyskietce?

[#4] Re: Worms na A600

@jaa2, post #3

Na stronie, do której podałem ci linka, przy linku do obrazów dyskietek jest taki napis mówiący, że są to obrazy w formacie IPF a zaraz przy tym tekście jest link do strony z oprogramowaniem do obsługi obrazów IPF na różne platformy, od AmgaOS, przez Linuksy i MacOS do Windowsa.

Na Aminecie leży np. diskimage.device. Czy coś jeszcze nie wiem - nie chce mi się sprawdzać...

[#5] Re: Worms na A600

@jaa2, post #3

ipf zamienisz na adf programem tw2adf. archiwum TrackWarp (pakiet WHDLOAD)
[#6] Re: Worms na A600

@jaa2, post #1

Wracam do tematu po dłuższym czasie.

Zainstalowałem, odpalam plik Start_WormsShell z ikonki, tylko że gra się wyłącza z błędem, pewnie z braku RAMu.

Dlaczego gdy odpalam Amigę bez s-s i wchodzę do katalogu z grą komenda dir nie pokazuje pliku Start_WormsShell, a próba jego odpalenia kończy się komunikatem że tego pliku nie ma?

[#7] Re: Worms na A600

@jaa2, post #6

Mozliwe za to jest tylko ikona. Jesli plik Start_WormsShell.info ?
Jesli tak, to zobacz co jest wpisane w tooltypes i uruchom ten skrypt/program z CLI
[#8] Re: Worms na A600

@Norbert, post #7

Trochę niejasno się wyraziłeś. Jeśli o to pytasz to plik .info jest. Jak odpalam bez s-s to próbuję z CLI, ale pisze że nie ma tego pliku.

Ostatnia modyfikacja: 02.02.2011 21:35:32
[#9] Re: Worms na A600

@jaa2, post #8

Plik z rozszerzeniem .info to tylko ikona. Z niej nie uruchomisz programu W CLI.
Zobacz jaki wpis jest w tooltypes tej ikony i bedziesz wiedzial jaki nalezy uruchomic program/skrypt w CLI
[#10] Re: Worms na A600

@jaa2, post #8

Odpal Workbench, zaznacz ikonę do uruchamiania gry, naciśnij prawy przycisk myszy i trzymając go wybierz Informacje z menu Ikona (Information / menu Icon) puszczając prawy przycisk myszy. Zobaczysz tam pole z lokalizacją pliku, który jest uruchamiany po dwukrotnym kliknięciu na ikonę.

[#11] Re: Worms na A600

@jaa2, post #1

Mnie sie wieszaly na a600 z powodu malej ilosci pamieci.
Majac 2mb juz dzialalo dobrze afair. Moze chodzilo o sample.
Coz, zobacz oryginaly, moze zadzialaja.

[#12] Re: Worms na A600

@lord_spider, post #10

Wiem jak to zrobić, tylko nie załapałem od razu o co norbertowi chodzilo.

[#13] Re: Worms na A600

@AmiChris, post #11

Co to za wersja była?

Dziwne że u Ciebie działało, bo chyba nawet w manualu jest napisane, że na A600 może nie działać z jakiegoś powodu. A na A500 z 1 MB śmigało normalnie.

Oczywiście obie wersje dyskietkowe.

[#14] Re: Worms na A600

@jaa2, post #1

Wersja z A500, sam grałem, chyba nawet była instalka na hd.

Może to ta ostatnia stąd?

http://www.dream17.info/downloads.php?cat=1

[#15] Re: Worms na A600

@jaa2, post #13

masz wersje zle skrackowana ..Wormsy wymagaja 1 MB CHIP a zalecane jest 2 MB Pamieci.Musisz znalezc inna wersje wormsow - ja tez mialem ta wersje co ty i zaraz po kliknieciu w menu TEAM czy start zamarzaly.
Innna wersja smigala

[#16] Re: Worms na A600

@jaa2, post #13

http://stare.e-gry.net/gry/worms-1

stąd ściągałem i chodzą mi na CDTV z 1mb, oczywiście odpalane z dyskietki
[#17] Re: Worms na A600

@Maniu, post #16

aMifan stąd nie działa. HOŁDYS i Maniu - moglibyście podać czyje to wersje? A najlepiej wysłać. Z tych starych gier nie ściągnę bo trzeba płacić.

[#18] Re: Worms na A600

@jaa2, post #17

to były gry cr FLT, z tym, że 1 dysk był jakiś inny

podaj maila to wyśle
[#19] Re: Worms na A600

@Maniu, post #18

Napisałem do Ciebie na maila.

[#20] Re: Worms na A600

@Maniu, post #18

Wielkie dzięki Maniu! Śmiga teraz jak ta lala :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem