[#1] Poszukiwany, poszukiwana
Szukam takiej jednej gry na amige mianowicie, chodziło się w niej takim chłopczykiem, który miał niebieską czapkę z daszkiem. W pierszej planszy mozna było wejść do skarbca który był po prawej stronie ekranu, następna plansza to były takie jakby domki grzybki do środka niektórych też można było wejść.
Druga gra to było..hmmm... chodziło się wróżką różową lub niebieską i potwory które się spotykało łapało się w wiązke lasera (czy tam tej różdżki) i przerzucało się 3 razy nad głową. Tutaj świta mi nazwa rolland czy cos takiego jednak nie mogę znaleźć tej gry pod tym tytułem.
[#2] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Lilith, post #1

Rod-Land? ;)

[#3] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Lilith, post #1

Pierwsza gra - nie mam pojęcia, co do drugiej może chodzi o Rod-land? ;)

Ostatnia modyfikacja: 24.10.2009 15:19:10
[#4] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Shoonay, post #2

OMG dzięki ! To było takie proste !!! :D Rod-Land... teraz tylko jeszcze ta pierwsza gra XD
[#5] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Lilith, post #4

Pamiętasz może więcej szczegółów? Przeciwnicy? Coś charakterystycznego w tle poziomu? Punktacja, energia na dole czy u góry ekranu? Co było na ekranie tytułowym?

[#6] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Shoonay, post #5

Pamiętam, że jak włączało się grę to był obrazek własnie z tym chłopczykiem w czapce z daszkiem który uciekał przed jakąs zgrają potworów, nie pamietam wogóle przeciwników, pamiętam za to drzwi które były na środku planszy, trzeba było zdobyc klucz i wrócić do tych drzwi żeby przejść do następnego levelu... właściwie najlepiej pamietam skarbiec z prawej strony (dużo brązowych woreczków ze złotem), bo nigdy nie mogłam się z niego łatwo wydostać...żadnej energii, punktacji i przeciwników niestety nie pamietam. Wydaje mi się, że przeciwników nie można było zabijać tylko trzeba było przed nimi uciekać...ale 100% pewności nie mam.

Ostatnia modyfikacja: 24.10.2009 16:13:18
[#7] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Shoonay, post #5

Ta pierwszza to mi sie kojarzy z Magic Pockets

[#8] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@OSH, post #7

Niestety nie, może jeszcze tak.... plansza była ograniczona były drzwi na środku, z prawej strony skrabiec, po lewej nie pamietam.. mozna było się poruszac tylko w tym obrębie. Wokół drzwi były jakby drewniane belki... po których się spacerowało i uważało na potwory... w drugiej planszy były te charakterystyczne domki-grzybki bardzo kolorowe, był tez jakiś most. Więcej sobie raczej nie przypomnę.
[#9] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Lilith, post #8

Rick Dangerous
http://hol.abime.net/1235

Ostatnia modyfikacja: 24.10.2009 16:28:15
[#10] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Dorian3d, post #9

Ani to ani to, Parasols stars... moja ulubiona gra na amigę :) ehh czemu już takich gier nie robią ...
[#11] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Lilith, post #10

Raczej nie ta Bubba 'n' Stix ale za to chlopek ma czapke :D Moze przypomisz sobie nazwe firmy , rok wydania ;)

[#12] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Lilith, post #1

A czy on przypadkiem nie strzelał kulkami?
[#13] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Lilith, post #1

A może chodzi o:

MAGIC POCKETS

Ostatnia modyfikacja: 24.10.2009 17:04:09
[#14] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Logan, post #13

Brat

http://hol.abime.net/198

Arabian Nights
http://hol.abime.net/3289/screenshot

Ostatnia modyfikacja: 24.10.2009 17:34:54
[#15] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Dorian3d, post #14

Nic z tych rzeczy niestety :(...własnie nie mogę sobie przypomniec czy strzelał czymkolwiek, przeciwnicy chyba trochę mrówki przypominali...naprawdę nie jestem w stanie nic więcej wycisnąć z pamięci

Ostatnia modyfikacja: 24.10.2009 17:41:30
[#16] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Lilith, post #15

Musisz poddać się hipnozie nie ma rady

[#17] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Dorian3d, post #16

hmm to już jest jakiś pomysł ;)
[#18] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Lilith, post #17

Koledze chyba chodzi o Flimbo's Quest ;).
[#19] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Lilith, post #1

Może chodziło Ci o tę grę, ale tu chłopczyk nie ma czapki ;). Też są grzybki i też są komnaty z monetami (skarbiec?)... .

http://hol.abime.net/964/screenshot

Pozdrawiam

Azzorek

[#20] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Irek´72, post #18

Tak to jest to !!! Dzięki bardzo ! koledze ? dobra nieważne jednak źle zapamiętałam kolor czapeczki. :D Danke, danke !!
[#21] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Lilith, post #20

Kein Problem! :D
[#22] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Irek´72, post #18

To jest raczej kolezanka :D

[#23] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Lilith, post #4

Ja osobiście proponuje ściągnąć sobie Rod-Land na MAME. Gra jest jeszcze ładniejsza i bardziej kolorowa, oraz jest dwa razy więcej plansz.

Edit: fajna ksywka ;)

Ostatnia modyfikacja: 25.10.2009 15:46:16
[#24] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Solo Kazuki, post #23

Ok pomyślimy, na razie staram się rozgryść program winuae i powiem, szczerze że dalej nie wiem jak włączyć grę która ma niby 2 dyskietki...
[#25] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@Lilith, post #24

Z grami wielodyskietkowymi się postępuje tak:
1. wkłada się każdą dyskietkę do osobnej stacji (nigdy dwie naraz do tej samej, bo można popsuć stację i dyskietki ;)) lub
2. w momencie kiedy gra poprosi o zmianę dyskietki wciska się f12 i zmienia dyskietkę.
Przy czym metoda pierwsza nie z wszystkimi grami działa.
[#26] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@snajper, post #25

Jeżeli masz problemy z WinUAE - to możesz do mnie uderzyć na GG. Numer w profilu. Ostatnio mam duzo (za dużo) wolnego czasu, to chętnie sie rozerwę :)

[#27] Re: Poszukiwany, poszukiwana

@OSH, post #26

Dzięki już działa gra na 2 dyskietki :) Ok jak nie bęę czegoś wiedzieć to na pewno napiszę :D

Ostatnia modyfikacja: 26.10.2009 19:49:15
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem