[#1] Doman-Grzechy ardana-problem.
Witam wszystkich.
Mam niemiły problem z grą Doman.
Po chwili grania i pokonaniu paru gostków, spotykam "farmera"
na moście. Mogę u niego wybrać broń lub życie, po wyborze pokazują się znaki z jakiejś strony do wyboru-domyślam się że to zabezpieczenie gry.
Gdzie znajdę te obrazki???? Może trzeba coś przerobić żeby można było grać dalej??
Proszę o pomoc bo gierka jest miodna a na pewno się nie kończy po 8 zbirach, w końcu to 5 dyskietek:)
[#2] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@Longerd, post #1

Gdzie znajdę te obrazki?

W instrukcji?

Zerknij do naszego działu Rodzynki. Ta wersja powinna być OK.

[#3] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@mailman, post #2

Właśnie tą wersję mam na dysku do tego winuae1610 i pyta mnie za każdym razem o te obrazki. Za chiny nie da się grać dalej
[#4] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@Longerd, post #3

Jak się doczytasz, to oto moja kopia zapasowa, z mojego "świętego zeszytu tipsów i trików i kodów i ułatwień", przerysowana ręcznie z oryginalnej instrukcji którą zgubiłem wieki temu, a że żaden ze mnie kaligrafoman to sam się nie mogę domyślić co żem na myśli miał ;)

Ostatnia modyfikacja: 15.11.2009 18:21:29
[#5] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@Shoonay, post #4

Sprawdzę zaraz czy działa i dam znać co i jak.
[#6] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@Longerd, post #5

Wszystko działa cacy!
Wielkie dzięki.
[#7] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@mailman, post #2

No u mnie właśnie nie jest OK. Po przejściu 1. poziomu gra w wersji WHDLoad wychodzi z siebie. Dla odmiany wersji dyskietkowej nie da się używać, bo DMS wywala się na 1. dyskietce :)
[#8] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@madman15, post #7

Wersja WHDLoad jest skopana i JOTD o tym wie. Na pewno jednak działa wersja HD. Co do DMS-ów, muszę to sprawdzić. Może się archiwum uszkodziło.

[#9] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@mailman, post #8

Aha, myślałem że WHD jest OK. No to poszukam w alternatywnym źródle wersji dyskietkowej i zainstaluję "po bożemu" :)
[#10] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@madman15, post #9

Przecież wystarczy wziąć pliki z katalogu data wersji WHDLoad i już masz wersję zainstalowaną. Te pliki są dobre. To slave WHDLoad jest skopany.

[#11] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@mailman, post #10

No tak, faktycznie. Niemniej zrobiłem parę testów i niestety, Doman nieWHD bardzo nie lubi mojego 040.
A teraz odpaliłem bez turbo i wypisał mi "Cioto! Minimum 1 MB RAM" :) Trzeba się będzie chyba buforami pobawić.
[#12] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@madman15, post #11

Przeszedłem! 87% (cokolwiek to nie znaczy), ale przeszedłem :)
[#13] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@madman15, post #12

Dobrze wiedzieć, bo na nową wersję slave'a to się chyba nie doczekamy. Wygląda na to że JOTD jest od jakiegoś czasu bardzo zapracowany i nie ma kiedy grzebać w swoich installerach.

Ostatnia modyfikacja: 12.11.2010 19:01:05
[#14] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@cpt. Misumaru Tenchi, post #13

Ja mu nawet wysyłałem zrzuty pamięci po każdym etapie gry, w którym gra się wywala. Przypomnę mu się.

[#15] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@mailman, post #8

W Rodzynkach znajduje się poprawione archiwum z plikami ADF gry oraz wersja zainstalowana na dysk twardy. Co do poprawek wersji WHDLoad - nadal nic nie wiadomo.

[#16] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@mailman, post #15

Z racji, że pojawiły się poprawione wersje slave do gier Franko i Doman, zaktualizowane zostały również archiwa w dziale Rodzynki. Obie te gry uruchamiane przez WHDLoad działają prawidłowo.
[#17] Re: Doman-Grzechy ardana-problem.

@mailman, post #16

Dobra wiadomość OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem