[#1] Wings - ile misji ?
Witam
No właśnie ile ten szpil ma misji ?.Bo ja przed chwilą zrobiłem 67 misję i mam 50 strąconych samolotów wroga.Data 21 listopad 1916,czyżbym miał latać do 1918 roku ?

Poprawka: 69 misji,53 maszyny zestrzelone.Data 29 listopad 1916 :)

Ostatnia modyfikacja: 26.11.2009 15:21:23
[#2] Re: Wings - ile misji ?

@waldiamiga, post #1

Oui oui, lata się do końca wojny.

[#3] Re: Wings - ile misji ?

@waldiamiga, post #1

o ile pamiętam jest grubo ponad 100 misji i miałem coś koło 300 zestrzeleń. Na końcu walczysz z niemieckim Asem - najlepsze jest to że gra zaczyna się w momencie, kiedy on jest na twojej szóstej... :D

[#4] Re: Wings - ile misji ?

@waldiamiga, post #1

Gra ma 230 misji.

[#5] Re: Wings - ile misji ?

@PopoCop, post #4

Czyli jestem w połowie gry - 117 misji, 115 zestrzelonych, Lt.Col i 30 maj 1917 :)

[#6] Re: Wings - ile misji ?

@waldiamiga, post #5

Przeszedłem Wings dwa razy i faktycznie lata się do końca. Cholera, czemu dziś nie robią tak klimatycznych gier?

[#7] Re: Wings - ile misji ?

@OSH, post #6

Bo żaden wydawca nie śmiał by w dzisiejszych czasach wydawać śmieszną "każułalną" gierkę składającą się z wiecznie powtarzających się 3 mini-gierek trwających od 30 sekund do 5 minut, z wiecznie powtarzającą się grafiką i dźwiekami, i odrobinę różniącymi się celami. ;)

[#8] Re: Wings - ile misji ?

@Shoonay, post #7

Gra jest świetna. Nawet 19 lat nic nie ujmuje jej.

Gra się do końca I wojny światowej, a nie na ilość misji z tego co kojarzę. No chyba że zginiesz...

Klimat niesamowity. Podobny był jedynie w "Dawn Patrol" :)

[#9] Re: Wings - ile misji ?

@aMifan, post #8

mnie tam bardziej knights of the sky krecilo
[#10] Re: Wings - ile misji ?

@Shoonay, post #7

moj brat wlasnie pogrywa w taka na pc, jutro podam nazwe :D

[#11] Re: Wings - ile misji ?

@aMifan, post #8

W tej grze wg mnie najciekawsze jest to, że nawet jak się zginie, to wojna trwa dalej i po wyszkoleniu następnego pilota można kontynuować grę następnym pilotem. Szkoda tylko, że ta jest za łatwa (ja miałem 199 zestrzeleń, po wcześniejszych postach widzę, że niektórzy natłukli tyle samolotów, że nawet Hartmann by się nie powstydził takiej liczby). Z tego co pamiętam to ostatnia misja była "pożegnaniem z niebem" przynajmniej to wynikało z wpisu do dziennika (wojna się kończyła, pilot chciał polecieć na "przejażdżkę" ostatni raz), jednak spotykał aż 7 wrogich samolotów. O ile dobrze pamiętam zestrzeliłem wtedy tylko 3 z nich po czym musiałem jednak awaryjnie lądować.
O ile mnie pamięć nie myli na samym końcu pokazywała się też lista wszystkich naszych poległych pilotów (tych, którymi sami lataliśmy).

Bardzo klimatyczny był też obrazek (raczej animacja) przedstawiająca pogrzeb naszego lotnika. W ponurej nocnej scenerii, przy uschniętym, szponiastym drzewie kilku grabarzy niosło naszą trumnę wśród krzyży, po czym dane było nam ujrzeć na ekranie krzyż z naszym imieniem i datą śmierci. Dzisiaj niestety w grach nie spotyka się już takich "scen", a szkoda.

[#12] Re: Wings - ile misji ?

@waldiamiga, post #5

Uff..Koniec. 242 misje, równe 300 samolotów zestrzelonych. Stopień to Lt.Col - udało się komuś zrobić Colonela ?

[#13] Re: Wings - ile misji ?

@waldiamiga, post #12

O ile mi wiadomo to jest niemożliwe - masz już pułkownika w eskadrze :D

[#14] Re: Wings - ile misji ?

@OSH, post #13

az mnie naszlo i sobie odpalilem, ...zainstalowalem na A500+ na HD ..i z ciekawosci wlazlem do README.TXT .. he he ta gra dziala z dyskietek nawet na 512 KB !!! :PPP

generalnie ladna grafika klimatyczny akordeon ;-] jak na 1990 r niezle !!
ale rozgrywaka 3D ...hm co tu mowic troche rwie na 68000 + REAL FAST RAM.

chyba potrzeba 020 + FAST aby pociupac

[#15] Re: Wings - ile misji ?

@HOŁDYS, post #14

Cóż, grając tylko z FDD trzeba się przygotować na niesamowite żonglowanie dyskietkami. Wings pod tym względem to tragedia ;)

[#16] Re: Wings - ile misji ?

@Jacques, post #15

Ale jeśli masz już np 2mb pamięci to możesz sobie przerzucić pliki z dysku 2 do RAM: i grać bez żonglowania. Kiedyś koledze zrobiłem coś takiego, że jak włożył drugą dyskietkę, to kopiowały się pliki do RAM:, prosiło o pierwszą dyskietkę, robiło assign nazwa_drugiego_dysku: RAM: i uruchamiało plik wykonywalny z pierwszego dysku.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem