[#1] SWOS highlights
Zaciekawiony http://www.youtube.com/watch?v=NNyU4xc-G6Y ...jestem ciekaw ;) czy są na tym forum amigowcy, którzy również posiadają w swoich zbiorach tzw. highlights, czyli zbiór bramek jakie zdobyli w grze. Być może są wśród nich jakieś ciekawe ;) Ja prawdopodobnie coś takiego miałem, ale nie wiem czy udałoby mi się szybko wrzucić i udostępnić najciekawsze w takiej formie jak w podanym linku. A może ktoś z was jednak mógłby się podobnym materiałem wideo pochwalić?

[#2] Re: SWOS highlights

@grxmrx, post #1

grxmrx napisał(a):

> Zaciekawiony http://www.youtube.com/watch?v=NNyU4xc-G6Y
> ...jestem ciekaw ;) czy są na tym forum amigowcy, którzy
> również posiadają w swoich zbiorach tzw. highlights, czyli
> zbiór bramek jakie zdobyli w grze.

Highlights to nie tylko bramki. I tak, mam tego ze trzy dyskietki.

[#3] Re: SWOS highlights

@GumBoy, post #2

Wiem, tylko trzeba ten klawisz bodajże F9 wciskać wcześniej, trzeba by było przewidzieć lub mieć jakąś pomocną dłoń czy trzecią rękę ;) Dlatego wiele sytuacji, choć ciekawych, nagrać nie zdołałem ;)

[#4] Re: SWOS highlights

@grxmrx, post #3

Ależ w SWOSie jest możliwość oglądania powtórek bramek i dopiero nagrywania highlightów :)

[#5] Re: SWOS highlights

@grxmrx, post #3

W którejś wersji robiło się to spacją i było wygodniejsze.

[#6] Re: SWOS highlights

@Minniat, post #4

Grxmrx miał na myśli dodawanie akcji do highlightsów w trakcie meczu, celem ich późniejszego obejrzenia bądź nagrania.

[#7] Re: SWOS highlights

@Minniat, post #4

To ja wiem, że jest, inaczej ten temat byłby bez sensu ;) Inna sprawa że nie każda sytuacja warta nagrania kończy się bramką i nie przewidzę sytuacji, którą chciałbym nagrać, a automatycznie tylko bramki są nagrywane.

[#8] Re: SWOS highlights

@grxmrx, post #7

W momencie wciśnięcia klawisza zapisu uchwytywane jest też kilka sekund wstecz o ile dobrze pamiętam, więc jasnowidztwo można zastąpić refleksem ;)

[#9] Re: SWOS highlights

@grxmrx, post #1

Odświeżam swój wątek.

Czy ktoś z was posiada zapisane najlepsze bramki i chciałby się pochwalić ciekawymi bramkami (lub akcjami) w SWOS? Jestem ciekaw czy użytkownicy PPA zbierają takie dane, a jeśli tak to na ile sposobów udało się komu zdobyć bramkę w tej grze.
Fajnie by było gdzieś wrzucić, choćby na początek gdzieś na dropboxa, a jeśli by tego było więcej to myślę, że na naszym serwerze znalazłoby się miejsce na takie pliki.
[#10] Re: SWOS highlights

@grxmrx, post #9

Fajna inicjatywa, szkoda, że nie zapisywałem swoich akcji.
Teraz juz bede
[#11] Re: SWOS highlights

@grxmrx, post #9

kurde. Przed chwilą skończyłem sezon i nic nie zapisywałem. Bo pomyślałem po co. Mam gdzieś jeszcze chyba dyskietki podpisane jako 'swos gole', przejrzę i zobacze czy jest tam coś wartego pokazania.
Mozna by było zrobić jakąś liste czy coś?
[#12] Re: SWOS highlights

@Mir3k, post #11

znalazłem jedną z dyskietek, lecz ku mojemu zdziwieniu po wrzuceniu do folderu save w katalogu ze swosem highlightów i savów nie widać ich. trzeba coś z nimi zrobić wcześniej?
[#13] Re: SWOS highlights

@Mir3k, post #12

3 raz bo nie mogę edytować BRAMECZKI kilka bramek w miarę ładnych (chyba ^^) kilka chyba było dla uwiecznienia wyniku z trudnym rywalem. Składy robiłem sam kilka lat temu SWOSEDem :)
Odpaliłem SWOS'a z dyskietek, nadal nie wiem co z WHDLoad. Nie wiem może jakaś inna wersja czy cuś.
[#14] Re: SWOS highlights

@Mir3k, post #13

Wersja WHDLoad działa wyłącznie z oryginalnymi składami. Są wersje, które przy modyfikacji składów uruchomią się, lecz przy zakończeniu sezonu i tak się wywali.
[#15] Re: SWOS highlights

@mailman, post #14

nie nie, chodziło mi o to, że nie widział plików które wrzuciłem do folderu save. Zeby je widział trzeba zapisać kilka highlightów pod jakimiś nazwami, a potem podmienić te pliki na nasze. (mozna to zrobić modyfikując jakis tam plik ale tak jest ponoć najprościej) Wtedy powtórki będą widoczne.
[#16] Re: SWOS highlights

@Mir3k, post #15

Wersja WHDLoad?
[#17] Re: SWOS highlights

@mailman, post #16

ostatnia 17

tutaj znalazłem to rozwiązanie http://eab.abime.net/showthread.php?t=10091
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem