[#1] szukam gry
Mam taki problem, a mianowicie poszukuję pewnej gry której tytułu nie mogę sobie przypomnieć. W grze tej prawdopodobnie chodziło o zabijanie/unikanie różnych potworów, które leciały z góry na dół albo jakoś tak (dokładnie to nie pamiętam bo dawno w to grałem). Pamiętam za to, że na którymś poziome leciała muzyka Beethovena. Może nie wyjaśniłem tego dokładnie ale nic więcej nie pamiętam i jakby ktoś kojarzył tą grę to bardzo proszę o podanie tytułu.
[#2] Re: szukam gry

@wszechmogący, post #1

Może
http://hol.abime.net/2243/screenshot
albo
http://hol.abime.net/1839

[#3] Re: szukam gry

@wszechmogący, post #1

Napisał byś czy to była na AGA czy OCS.
Jeśli AGA to może banshe, lecisz samolotem z dołu do góry (raczej tło się przewija na dół) i strzelasz do różnych takich zlatujących z góry.

Pozdrawiam
[#4] Re: szukam gry

@RadoslawF, post #3

Raczej nie latało się samolotami, a ekran nie przesuwał się wcale, na planszy były schodki po których można było się wspinać (coś jak w Rodland), a potworki pojawiały się na samej górze i schodziły na dół. W jednej z pierwszych plansz leciał Beethoven (symfonia 5).
[#5] Re: szukam gry

@wszechmogący, post #4

Nic tylko Lemmings :) Ale ten motyw z zabijaniem potworków - to nie do końca o to w tej grze chodziło

[#6] Re: szukam gry

@recedent, post #5

no wiesz... kto co lubi za to jak fajnie pixele po ekranie latały... heh...

[#7] Re: szukam gry

@newguru, post #6

Najlepsze ja całą setkę się wysadza, aż komputer zwalnia ;)

[#8] Re: szukam gry

@parallax, post #7

Może Rick Dangerous? Chociaż tam był motyw muzyczny z Bacha a nie Beethovena.

Ostatnia modyfikacja: 24.01.2010 00:56:33
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem