[#1] Dynablaster na 4 graczy?
Hej, nie wiecie czy jest gdzieś wystawiona taka wersja działająca? Bo mam taka ale jak włączę 4 graczy - cała grafika się kaszani i nic nie widać. jak da się 1 gracza - wszystko hula.

[#2] Re: Dynablaster na 4 graczy?

@Rembrand, post #1

Rembrand napisał(a):

> cała grafika się kaszani i nic nie widać.

Hmm, czyżby chodziło o to że ekran przełącza się w tryb NTSC?

Powiedz jaką masz Amigę, czy może emu, do jakiego wyświetlacza i jakim łączem podłączoną to coś się zaradzi.
Przykładowo jeśli masz podłączoną ami do TV przez chinch to spróbuj zmienić łącze na EURO, lub jeśli masz więcej niż jedno a na tymże właśnie tak się dzieje - przełącz na drugie. Lub może pogrzeb w opcjach TV i poszukaj opcji zmiany trybu wyświetlania (chociaż gdyby był zdolny do wyświetlania NTSC powinien rozpoznać i przełączyć się sam).

Ostatnia modyfikacja: 28.01.2010 14:18:24
[#3] Re: Dynablaster na 4 graczy?

@Shoonay, post #2

wszystko jedno po czym puszczę na TV,zresztą TV obsługuje NTSC bez gadania. Pewnie się wyraziłem nieprecyzyjnie.
Kaszani się zawartość planszy. Samą postać, ramki z punktami, etc. widać.

[#4] Re: Dynablaster na 4 graczy?

@Rembrand, post #3

na jakim sprzecie to odpalasz ?

byla kiedys taka wersja przy bootowaniu wybierales 4 graczy czy 2 ..

poszukaj tu
http://www.thegamearchives.com/?val=0_2_1_0_0_4_17_0_4_0_0

Ostatnia modyfikacja: 28.01.2010 15:26:13
[#5] Re: Dynablaster na 4 graczy?

@HOŁDYS, post #4

Na a500 z 2MB chip i 4 Fast, albo na gołej - to samo.
Dokładnie o tą wersję mi chodzi, pościągam, popróbuję. Szykuje się impreza mała w weekend przed finalną wyprzedażą klasyków - szukam joysticków :)

[#6] Re: Dynablaster na 4 graczy?

@Rembrand, post #5

witam ;)
szukam schematu do podłączenia dwóch dodatkowych joysticków (do portu drukarki chyba )żeby pograć w dynę / inne gry na 4 osoby.
pozdrawiam
Pyzio
[#7] Re: Dynablaster na 4 graczy?

@pyzio2, post #6

[#8] Re: Dynablaster na 4 graczy?

@zyga64, post #7

Witam a ja mam troszkę inny problem. Dochodzę do planszy kiedy to zdobywam "zapalnik" do bomb, czyli sam mogę zdecydować kiedy zostaną zdetonowane. I tu pojawia się problem - nie mam przycisku, który by te bomby uruchomił.... Wciskam drugi fire w joysticku i nic... Czy ktoś miał podobny kłopot? Czy u Was działa wszystko normalnie?
[#9] Re: Dynablaster na 4 graczy?

@puncol, post #8

Spacja :)
[#10] Re: Dynablaster na 4 graczy?

@Rembrand, post #1

Zacna gra :) nie wiem co dokładnie z nią zrobili, ale to jest jak na chwilę obecną jedyna gra, która nie działa mi na projektorze. Pierwszy raz widziałem żeby obraz na tym projektorze zawieszał się.
[#11] Re: Dynablaster na 4 graczy?

@WojT_GL, post #9

Faktycznie spacja.... Troche to mnie dobija, ze gram joystickiem a klawiature musze miec pod drugą ręką. Naprawdę tak gracie? :)
[#12] Re: Dynablaster na 4 graczy?

@ExciterELB, post #10

ale to jest jak na chwilę obecną jedyna gra, która nie działa mi na projektorze. Pierwszy raz widziałem żeby obraz na tym projektorze zawieszał się.

Może NTSC jest dla niego problemem?
[#13] Re: Dynablaster na 4 graczy?

@pyzio2, post #6

http://www.vesalia.de/e_4playeradapter.htm

http://www.hardwarebook.info/Amiga_4_Joysticks
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem