[#1] Ile było w sumie gier na Amigę?
http://hol.abime.net/hol_search.php?&N_ref_category=23&af=A

Total of game listing generated: 20,330,350

20 mln? :) No nie wierzę :)

[#2] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@aMifan, post #1

Popatrz co tam jest napisane, a później pytaj.

http://hol.abime.net/hol_search.php?&tri=S_gamename&order=ASC&limitstart=0

6244 pozycje. Ta liczba na dole mówi o czymś zupełnie innym.

[#3] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@aMifan, post #1

Tutaj znajdziesz ciekawe statystki o liczbie gier http://obligement.free.fr/articles/listejeuxamiga-stats.php

[#4] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@asman, post #3

O własnie, tę stronę chciałem zapostować tylko adresu nie pamietałem.
Trzeba tylko pamiętać, że sporo również na tej stronie gier nigdy nie wydanych, jak i gier-widm pokroju "Dyrek" (patrz konkurs na reckę fikcyjnej gry w Top Secret ;)).

[#5] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@mailman, post #2

Z tym, że liczba 6244 na HOLu jest przekłamana - z jednej strony wiele tytułów jest tam wymienione kilkakrotnie (oddzielne wersje dla różnych platform sprzętowych), z drugiej zaś strony spis jest bardzo niekompletny. Tak na moje kaprawe oko to gier wyszło grubo ponad 10 000. Gdyby doliczyć do tego wszystkie gry dostępne np. na Aminecie a niewymienione na HOLu, to kto wie, czy nie zbliżylibyśmy się do 20 000 tytułów?

[#6] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@APC74, post #5

"to kto wie, czy nie zbliżylibyśmy się do 20 000 tytułów?" Hmm... myślę, że to realne.

[#7] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@APC74, post #5

Tak, masz rację. Ale skoro kolega amifan już opiera się na tych danych, aby coś wywnioskować, to wypada wziąć liczbę z właściwego pola ;)

[#8] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@aMifan, post #1

20mln ?!
OPTYMISTA hehehe

Wciagu calego zywota rynku PC az do dnia dzisiejszego wlacznie, nie wydano pewnie nawet miliona gier a co dopiero opustoszala platforma AMigowa...
[#9] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@mailman, post #7

No, coś w tym jest... :D

Przy okazji: zrzuciłem sobie bazę HOLa i wyrzuciłem z niej powtórki - wyszło 5888 unikalnych tytułów.

[#10] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@APC74, post #9

No to przesadziłem :)

[#11] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@aMifan, post #10

20 tys gier to wyszło na C-64. Nie sądzę, by na Ami była podobna liczba.

[#12] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@aMifan, post #1

osobiscie mam kilka tysiecy nie wiem dokladnie ile ale w sumie sporo sie tego znajdzie na moim HD :) około 5000 tys dyskietek w formacie ADF :)

Ostatnia modyfikacja: 09.02.2010 22:07:40
[#13] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@Benek, post #12

Ty Piracie jeden!!!

[#14] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@parallax, post #13

Pewnie ma same oryginały : )

[#15] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@Mzyku, post #14

No chyba, że tak, to sorry... Benek :)

[#16] Re: Ile było w sumie gier na Amigę?

@parallax, post #15

No na allegro jest taki jeden stąd co w opisach swoich aukcji pisze zawsze "nie ma takiej gry której nie mam" czy coś w tym stylu to on powinien wiedzieć ile tych gier było

[#17] Re: Ile było w sumie gier na Amigć?

@Madman, post #16

myślć że znacznie wićcej niż "6244" było tyle tych niezależnych :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem