[#1] Szukam super gry przygodowej!
Witam Was!!!
Mam pytanie czy pomozecie mi przypomniec sobie gre logiczno przygodowa? A wiec tak;
Chodzilo sie takim mlodym chlopakiem po roznych krainach i rozwiazywalo sie zagadki. Na poczatku gry zaczynalo sie w zamku i trzeba bylo sie z niego wydostac i trafiala sie z helmem podwodnym pod podwodne misteczko i trzeba bylo upolowac rekina czy cos takiego :) Aaaa i jeszcze na poczatku bylismy w zamku w takiej celi u musielismy zdobyc klucz aby kajdanki otworzyc a potem dopiero uciekalismy.... (malo pamietam ale gra jest wypasna) o ile sie nie myle to gra byla na 3 dyskietkach ale nie jestem pewien...
Bardzo bym chcial w to znowu zagrac ale nie pamietam co to za gra... jak wiecie to zapodajcie tytul!!!
Prosze o odpowiedz i dziekuje!!!!
[#2] Re: Szukam super gry przygodowej!

@enderli, post #1

[#3] Re: Szukam super gry przygodowej!

@recedent, post #2

OMG!!!!!!!! DZIEKI CI WIELKIE!!!!!!
jak wy to robicie ze to pamietacie!!!! o kurcze to jest TA GRA!!!! Najlepsza moja gra!!! na Comodore64
DZIEKI DZIEKI DZIEKI!!!!!!!!!!!!!!!!
[#4] Re: Szukam super gry przygodowej!

@enderli, post #3

To to wyszło na Commodorka?? Ja grywałem w nią na Ami :)

[#5] Re: Szukam super gry przygodowej!

@Papier79, post #4

Chyba za dobra grafika byla jak na złomodore. Z tego co pamiętam było bardzo kolorowo i animacje jakieś między etapami. Comodore by tego nie udźwingął.

[#6] Re: Szukam super gry przygodowej!

@niedziel, post #5

Zgadza się...

1Mhz nie dałby rady. Curse of Enhhantia była grą wydaną rdzennie na amigę i później w konwersji na PieCa.

[#7] Re: Szukam super gry przygodowej!

@bombermax, post #6

Ja Ci polecić mogć polskie gry na Amigć ;)
alfabet smierci
ciemna strona
eksperyment delfin
mentor
kajko i kokosz
sen
bez kompromisu

pozdrawiam
[#8] Re: Szukam super gry przygodowej!

@Vadeous, post #7

Mentor pierwsza prawdziwa polska przygodówka : )

[#9] Re: Szukam super gry przygodowej!

@Mzyku, post #8

Ostatnia modyfikacja: 09.03.2010 13:13:51
[#10] Re: Szukam super gry przygodowej!

@Vadeous, post #7

Z polskich gier to polecam gierkę Złoty Medalion, razem z bratem ja przechodziliśmy i było dużo frajdy :D

[#11] Re: Szukam super gry przygodowej!

@enderli, post #1

na marginesie - wystawiłenm ją na allegro , jak chcesz oryginał :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem