[#1] Przypomnijcie mi tytul
Byla to gra logiczna, polegala na dopasowaniu do siebie elementow, klacow.
Klocki,elementy byly oznaczone symbolami lub znakami co zalezalo od siwata na jakim gramy.

Np. bylu 3 kwadraty oznaczone symbolem "O" i tzreba bylo tak zrobic zeby polaczyc je w tym samym czasie.

Na planszy byly rozne pomocnicze rzeczy jak i przeszkody:
-windy (pomagaly w transporcie)
-lasery( niszczyly klocki)
-uszkodzone podesty ( polozenie na takim podescie 2 klockow = zawalnie sie podestu)

pamietam ze jedek z kodow do "swiata" brzmial "JAGUAR" a jeden ze swiatow w ktorym gralismy nazywal sie "FUTURE"

Na glownym screenie byl obrazek smoka(jaszczura) ziejacego ogniem w cos jak by klocki(kwadraty) jaszczur byl od polowy widoczny (od polowy brzucha razem z glowa)

Gdy wlaczyla sie muzyka na tym screenie nastepnie wciskalo sie fire i mozna bylo juz myslec :)

=====================================================

Druga gra to byly warcaby zamiast pionkow byly ludziki ( ludziki byly ustawione jak w szachach)
Mozna bylo pzreskakiwac pzrez swoich ludzikow tak dlugo jak to bylo mozliwe i zdobywalo sie kwadraciki bonusowe ktore mozna bylo zamienic na koszulke dla pionka lub jakas plapke na planszy

3x kwadracik bonus=koszulka
2x kwadracik bonus= plapka(czarna dziura na planszy mogl to byc tez teleport jak pamietam)

pionek bez koszulki przeskakujac przez przeciwnika zamienial do w moj pionek, natomiast pionek z koszulka zbijal przeciwnika bez powrotnie

Moze ktos pamieta te gry :)

Pozdrawiam OK

@down

Zalezy mi na tej pierwszej gierce spedzilem sporo czasu nad mysleniem jak przejsc kolejne etapy :P mam nadzeje ze ktos bedze znal ten tytul :)

Ostatnia modyfikacja: 09.03.2010 13:11:07
1
[#2] Re: Przypomnijcie mi tytul

@speed-nsx, post #1

wiem o co chodzi ale tytułów nie pamićtam hmm,ale ktoś z Vip Ci pewno odpowie ;)
[#3] Re: Przypomnijcie mi tytul

@speed-nsx, post #1

Ta pierwsza to może "Stone Age"?

[#4] Re: Przypomnijcie mi tytul

@mailman, post #3

speed-nsx poszukaj na YouTube ja tak czćsto robie i zawsze trafiam ;) wpisz Amiga game's lub top 100 czy np: amiga puzzle może znajdziesz ;)
[#5] Re: Przypomnijcie mi tytul

@mailman, post #3

Nie to nie Stone Age ;(

przypomnialo mi sie ze kursor to byla ramka kwadratu ktora sluzyla do przesuwania klockow, kwadratow a w zasadzie obwodka jak najechalismy na klocek,kwadrat to zeby go przesunac trzeba bylo nacisnac fire

Gre zrobila firma jowood ale moge sie mylic co do produkcji tej gry

@Up
Poszukam na YT moze sie uda :)

Ostatnia modyfikacja: 09.03.2010 22:26:58

Ostatnia modyfikacja: 09.03.2010 23:18:56
[#6] Re: Przypomnijcie mi tytul

@speed-nsx, post #5

A może to Puzznic?

Edit: to raczej nie Puzznic, ale założenie gry jest chyba podobne.

Ostatnia modyfikacja: 15.03.2010 03:50:07
[#7] Re: Przypomnijcie mi tytul

@Solo Kazuki, post #6

Zgadzam sie to nie ta gra ale zasady gry podobne :) z tym ze w tam tej grze grafika byla ladniejsza i powiedzmy ze swiaty byly bardzej "nowoczesne"
Ale dzeki to juz zawsze cos :)
[#8] Re: Przypomnijcie mi tytul

@speed-nsx, post #7

http://hol.abime.net/3043 <-może to?
hmm... nie ma jaszczura... to chyba nie...

Ostatnia modyfikacja: 17.03.2010 15:40:34
[#9] Re: Przypomnijcie mi tytul

@speed-nsx, post #1

A pamiętasz na ilu była dyskietkach?

[#10] Re: Przypomnijcie mi tytul

@parallax, post #9

parallax napisał(a):

> A pamiętasz na ilu była dyskietkach?

Byla na 1 dyskietce ( Ja mialem 1 )
[#11] Re: Przypomnijcie mi tytul

@speed-nsx, post #1

Nie grałem ,ale znalazłem w Google : Th!nk Cross .

http://eager.back2roots.org/CHEAT/t/thinkc.htm

http://www.lemonamiga.com/?mainurl=http%3A//www.lemonamiga.com/games/details.php%3Fid%3D2549

Ostatnia modyfikacja: 18.03.2010 19:15:14
[#12] Re: Przypomnijcie mi tytul

@amigreg, post #11

Wielkie Dzieki :D to jest ta gra

Masz u mnie piwo :)

A co do drugiej gry wie ktos co to za tytul ??

Pozdrawiam :)

A mozecie podac konfiguracje do emulatora winUae, kombinuje ale nie chce wczytac dysku ;(

Juz mam cfg :)

Ostatnia modyfikacja: 20.03.2010 11:05:31

Ostatnia modyfikacja: 20.03.2010 11:21:30
[#13] Re: Przypomnijcie mi tytul

@speed-nsx, post #1

Poniewaz jest juz taki watek to podepne sie pod niego.

Szukam gry typu "lec w gore i ubij wszystko co sie rusza". Cos a'la Swiv lub Battle Squadron.
Pamietam ze w ta gra byla podzielona na levele gdzie na koncu trzeba bylo zniszczyc wiekszy statek Bossa.
Ale ta gra miala taki feler w pierszym poziomie, podobno od zlego skrakowania, ze jesli w zlej kolejnosci
odstrzelilo mu sie elementy to warcalo sie na poczatek.
Dodatkowo kazdy poziom mial wlasna muzyke i pamietam ze chyba w ostatnim odzywal sie kobiecy glos,
ktory mowil (jesli dobrze pamietam) "Kill to death".

Ktos/cos?
[#14] Re: Przypomnijcie mi tytul

@Phibrizzo, post #13

Intact ?
link

Fajna muzyke miala ta gra.
1
[#15] Re: Przypomnijcie mi tytul

@Don_Adan, post #14

Tak, to ta gra, dzieki
[#16] Re: Przypomnijcie mi tytul

@Don_Adan, post #14

Oj nie grałem w tę grę, trzeba będzie się dziś rozerwać.
[#17] Re: Przypomnijcie mi tytul

@koczis, post #16

trzeba będzie się dziś rozerwać.

a czy masz jakiś granat ?
[#18] Re: Przypomnijcie mi tytul

@koczis, post #16

Tez nie gralem, tylko muzyke rypalem.
Wiec te "kill to death" mi sie skojarzylo, bo muzyka byla bardzo niestandardowa jak na 1990 rok, bodaj pareset kB dla gry dzialajacej tylko na 0.5MB chip.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem