[#1] Za Żelazną Bramą - oryginał
Witam !!!

Jestem posiadaczem oryginału gry Za Żelazną Bramą.
Gra jest zabezpieczona przed kopiowaniem. (2 dysk)

Czy ktoś z użytkowników forum posiada lub posiadał kiedyś
oryginał tej gry, i czy udało mu się kiedykolwiek wykonać
poprawną kopię 1:1 za pomocą jakiegoś amigowego software
do kopiowania dyskietek. Mi już ręce opadają
(szkoda mi oryginału)

[#2] Re: Za Żelazną Bramą - oryginał

@UrBi, post #1

probowales wszystkich opcji xcopy?
jedna z opcji umozliwia skopiowac nawet dyskietke pc, sprobuj jej na ŹB
[#3] Re: Za Żelazną Bramą - oryginał

@UrBi, post #1

Spróbuj WWarp.

[#4] Re: Za Żelazną Bramą - oryginał

@mailman, post #3

Probowalem juz NOMAD warp'a i MFMWARP'a i nic nie pomaga. Utworzylem obraz dyskietki WWARP'em ale nie wiem jak wyglada skladnia aby zapisac dane z obrazu WWARP'a na dyskietke wraz z odpowiednim SYNC. Wiem ze skladnia do zapisu dyskietki wyglada tak:

wwarp dysk2.wwp w

Ale jak dodac do tego SYNC $8951 ??

pierwszy track na side 0 jest dos'owy, i od sciezki 1 na side 0 az do 75 na side 0 SYNC wynosi $8951. Side 1 od tracku 0 az do 75 SYNC tez wynosi $8951 nie wiem moze wina lezy w dlugosci zapisywanej sciezki albo zle jest szczytywana dlugosc sciezki podczas odczytu sektorow z dyskietki przy tworzeniu obrazu dysku przez MFM warp i NOMAD warp. Ja juz nie mam sily, poprostu nie wiem jak stworzyc dzialajaca kopie dyskietki numer 2.

Ostatnia modyfikacja: 05.04.2010 16:14:19
[#5] Re: Za Żelazną Bramą - oryginał

@UrBi, post #4

W dokumentacji WWarp jest przepis na to, jak w kilku krokach poradzić sobie z czymś takich.

[#6] Re: Za Żelazną Bramą - oryginał

@UrBi, post #1

Probowales zrobic kopie Twojej gry przez DIC?(znajduje sie rowniez w pakiecie WHDLoad.) Osobiscie czesto uzywam tego programu do archiwacji moich orginalnych dyskietek, oczywiscie program nie bedzie pracowal z kazdä dyskietkä ale proba na pewno nie zaszkodzi. ;)

Wlasciwie jezeli dyskietka jest w DOSie to mozesz zawartosc dyskietki skopiowac do ramu a potem wszystkie daty zapisac na pustym dysku. (powinno tez dzialac)
[#7] Re: Za Żelazną Bramą - oryginał

@Irek´72, post #6

Za Żelazną Bramą to NDOS i jak widać copy protected.

[#8] Re: Za Żelazną Bramą - oryginał

@mailman, post #7

OK dzięki wszystkim, problem już rozwiązany. Małe sprostowanie pierwszy dysk z wersji niemieckiej jest DOS'owy natomiast moja polska wersja jest w całości NDOS.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem