[#1] Polska Gra Platformowa - Poszukiwania
Witam!

Zauważyłem, że na owym forum wiele osób uzyskało pomoc, w poszukiwaniu jakiejś swojej ulubionej gry z dzieciństwa ( choć jaka ze mnie dorosła osoba, ledwo 20 lat za sobą ;) ). Cóż, sądzę, że jeśli ktoś poświęciłby mi chwilkę swojego drogocennego czasu, udało by się dojść do rozwiązania w mgnieniu oka :) Jeśli ktokolwiek się zdecyduje, przedstawiam pomniejszy opis poszukiwanej gry:

Przedewszystkim jak w tytule tematu, jest to polska gra platformowa, a jej głównym bohaterem był policjant (chłop ogromny w barach, pałka w ręce, chude nóżki). Co chwilę z ust wyrywało mu się: Policja! bądź Pachołku. Oczywiście jak na policjanta przystało, praliśmy bandziorów (ubranych w kominiarki?) od lewej do prawej. Charakterystycznym elementem, w trakcie uderzania złoczyńców, było "przekręcanie się" ich główki o 180*. Demo owej gry (w które miałem okazję grać), znajdowało się na płycie, w jednym z Amigowskich czasopism. Jakim? Zabij, nie wiem..

Sądzę, że to wszystko, co pamiętam z gry. Z niecierpliwością oczekuję odpowiedzi. :)

Pozdrawiam!
[#2] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@Siergiejska, post #1

Dołączam się do prośby kolegi ! Grę trochę kojarzę ale tytuł ?! Pamiętam że demko było na której z płyt ACS!

[#3] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@deejayremix, post #2

Mr Policeman, ACS 7/1997 Może to ta gra.

[#4] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@parallax, post #3

To na pewno ta gra, jednak nigdy nie ukazała się ona w pełnej wersji.

[#5] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@Siergiejska, post #1

[...] jest to polska gra platformowa, a jej głównym bohaterem był policjant (chłop ogromny w barach, pałka w ręce, chude nóżki). Co chwilę z ust wyrywało mu się: Policja! bądź Pachołku. Oczywiście jak na policjanta przystało, praliśmy bandziorów (ubranych w kominiarki?) od lewej do prawej. Charakterystycznym elementem, w trakcie uderzania złoczyńców, było "przekręcanie się" ich główki o 180*.

LOL, muszę w to zagrać ;)
Mógłby ktoś podrzucić demko?

[#6] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@Shoonay, post #5

Mam to demo na płytce ACSu.Jeśli nikt wcześniej jej nie zapoda,to wieczorem ją wrzucę.

[#7] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@waldiamiga, post #6

Witam!

Dziwiło mnie, dlaczego gry nie jestem w stanie znaleść po wyrazach "police", bądź "policeman", a teraz już wiem. Przykrą dla mnie wiadomością jest to, że nie ukazała się owa gra w pełnej wersji.. Szkoda. Cóż, z niecierpliwością czekam na demko, które przypomni wszystkie spędzone godziny przy boku policjanta :).

Pozdrawiam!

Ostatnia modyfikacja: 11.04.2010 15:37:35
[#8] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@Siergiejska, post #7

A w ogóle ciekawa ta gra? Nawet jej nie sprawdzałem.

[#9] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@waldiamiga, post #6

Może jakieś screeny?? :)
[#10] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@waldiamiga, post #6

Kurcze,gazetę mam ale brakuje płyty, na 99% jest u kumpla tyle że ten od kilku lat mieszka w Oslo.

[#11] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@waldiamiga, post #10

To podskocz do niego po płytę. Może jeszcze ją ma.

[#12] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@parallax, post #8

Witam!

Gra moim zdaniem jest dosyć ciekawa, przepełniona dużą dawką humoru (jak na wersję demonstracyjną), screenów się nie dopatrzyłem, a jeśli chodzi o demko, wierzmy, by znalazła się osoba, która zdoła ją udostępnić :)

Pozdrawiam!

ACS 7/1997

Czy miałbyś odrobinkę wolnego czasu i chęci, gdybyś znalazł i udostępnił owe demko gry ? :)

Ostatnia modyfikacja: 11.04.2010 19:59:11
[#13] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@waldiamiga, post #10

Jaki to numer? Chyba mam.

http://www.sendspace.pl/file/918f57f2265c861af9e9e8d

Mam nadzieję, że będzie działać, bo Win7 miał czkawkę przy kopiowaniu plików.

Ostatnia modyfikacja: 11.04.2010 20:19:53
[#14] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@Ender, post #13

Witam! (po raz kolejny;])

Tak! To jest owa gra! Ja szary człowieczek chylę czoło przed twą osobą. Niech Ci to Bóg w dzieciach wynagrodzi! :)

Tutaj jedno zdjęcie, zdrobione przed momentem :)

http://img651.imageshack.us/img651/170/policjaug.jpg

Jeszcze raz Dzięki!

http://img690.imageshack.us/img690/5113/policja2.jpg

"Będzie mandat!" Kurcze, dla takich tekstów (z odpowiednik "akcentem") warto się uśmiechać przy tej grze ;)

Pozdrawiam!

Ostatnia modyfikacja: 11.04.2010 20:47:13
[#15] Mr.Policeman

@Siergiejska, post #14

Napisałem wiadomość do jednego z twórców tej gry. Jeżeli wszystko dobrze się ułoży poznamy szerzej losy tej ciekawej produkcji :)

[#16] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@Siergiejska, post #14

Dzięki wielkie!!

Gra wygląda całkiem sympatycznie taki Franko, tylko że stojący po stronie prawa. Biorę się za testy!! :P
[#17] Re: Mr.Policeman

@Logan, post #15

Miałem podobny pomysł, tyle, że chciałem napisać za tydzień-dwa. Ale widzę, że zrobiłeś to wcześniej :) Zobaczymy, jakież to ciekawe informacje uda Ci się zebrać ;)
[#18] Re: Mr.Policeman

@Logan, post #15

I jak? Odpowiedzieli coś? Bo to moja ulubiona gierka, wchodziłem z nudów do bazy danych gry i czytałem sobie opisy pozostałych postaci których nie użyto w grze :P
[#19] Re: Mr.Policeman

@arczibeatbox, post #18

Jeden z nich odpisał żebym zapytał jego brata bo on sam mało działał (wysłałem wiadomości do obydwu jednocześnie) jednak ten drugi póki co niestety nie odpowiada. Pozostaje czekać

[#20] Re: Polska Gra Platformowa - Poszukiwania

@Siergiejska, post #14

grafika przypomina lekko polskiego "Skauta Kwatermastera" tylko nieco ubozsza..
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem