[#1]
Polska Gra Platformowa - Poszukiwania
Witam!
Zauważyłem, że na owym forum wiele osób uzyskało pomoc, w poszukiwaniu jakiejś swojej ulubionej gry z dzieciństwa ( choć jaka ze mnie dorosła osoba, ledwo 20 lat za sobą ;) ). Cóż, sądzę, że jeśli ktoś poświęciłby mi chwilkę swojego drogocennego czasu, udało by się dojść do rozwiązania w mgnieniu oka :) Jeśli ktokolwiek się zdecyduje, przedstawiam pomniejszy opis poszukiwanej gry:
Przedewszystkim jak w tytule tematu, jest to polska gra platformowa, a jej głównym bohaterem był policjant (chłop ogromny w barach, pałka w ręce, chude nóżki). Co chwilę z ust wyrywało mu się: Policja! bądź Pachołku. Oczywiście jak na policjanta przystało, praliśmy bandziorów (ubranych w kominiarki?) od lewej do prawej. Charakterystycznym elementem, w trakcie uderzania złoczyńców, było "przekręcanie się" ich główki o 180*. Demo owej gry (w które miałem okazję grać), znajdowało się na płycie, w jednym z Amigowskich czasopism. Jakim? Zabij, nie wiem..
Sądzę, że to wszystko, co pamiętam z gry. Z niecierpliwością oczekuję odpowiedzi. :)
Pozdrawiam!