[#1] Cedric - poziom 5 (las)
Gram sobie w "Cedrica", jestem na poziomie 5 (las). W pewnym miejscu spotykam króla elfów, który w nagrodę za uwolnienie jego syna daje mi czarny korzeń (tak wynika z tekstu, który mówi). Niestety po zakończeniu rozmowy korzeń nie pojawia się wśród rzeczy, które mam. Nie ma go też nigdzie w pobliżu. Korzeń jest potrzebny do sporządzenia mikstury u czarownika.
Co z tym fantem zrobić?

[#2] Re: Cedric - poziom 5 (las)

@PopoCop, post #1

Haha, chciałem Ci pomóc ale niestety coś mi nie wyszło ;). Nigdy w Cedrica nie grałem, ale mam wersję CD32. Na Lemonie znalazłem screenshoty plansz rozpoczynających kolejne levele wraz z kodami do nich, mógłbym więc zacząć już od piątej ale... Niestety pod WinUAE nie mogę ustawić pada tak, by działało kierowanie postacią.

Dammit!

[#3] Re: Cedric - poziom 5 (las)

@BagoZonde, post #2

Wątek do zamknięcia, znalazłem rozwiązanie.

[#4] Re: Cedric - poziom 5 (las)

@PopoCop, post #3

A co bylo rozwiazaniem, gdzie byl korzen?

[#5] Re: Cedric - poziom 5 (las)

@reactor, post #4

W grze jest błąd. Jeśli gra się w języku angielskim, to korzeń się nie pojawia. Ten jeden poziom trzeba przejść w języku niemieckim.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem