[#1] Imperium Terranum 2
Witam to mój pierwszy post na tym forum więc pozdrawiam wszystkich, kontynuując chciałem poprosić speców od starych gier aby umieścili na tym portalu gierkę z Amigi Imperium Terranum 2. Jest to gierka strategiczna w kosmosie są tam rasy ze Star Trek-a : Terranie(ludzie), Kardazianie, Ferengi, Romulanie, Klingoni zaczynasz od 1 planety i kolonizujesz inne. Gierka ta jest łatwa do znalezienia na necie wystarczy wpisać jej tytuł w googlu i na pewno ją znajdziecie lub podaje link: http://www.virtualworlds.de/IT/ ,ponadto jest tam opis po angielsku i niemiecku ( bo chyba Niemcy ją zrobili )jak ją uruchomić programem WinUAE ale ja jestem za cienki żeby to zrobić, polecam gierkę wszystkim fanom strategii z Amigi jest to przyjemna jakby kontynuacja Cywilizacji .
[#2] Re: Imperium Terranum 2

@Narayan, post #1

Na początek to może pomóc:
http://www.ppa.pl/faq/index.php?kategoria=22

[#3] Re: Imperium Terranum 2

@Narayan, post #1

...or the PC-Version using WinUAE (simply unpack this self-extracting archive into a directory whic his used as harddisk by WinUAE):

[#4] Re: Imperium Terranum 2

@fazior, post #3

[quote]
...or the PC-Version using WinUAE (simply unpack this self-extracting archive into a directory whic his used as harddisk by WinUAE):
no i tak zrobiłem wypakowałem to archiwum do folderu który robi za HD w programie WinUAE i nic pojawia się tylko obraz jakby Amiga 500 lub 600(bo emulowałem obie)czekała na włożenie dyskietki!
[#5] Re: Imperium Terranum 2

@Narayan, post #4

Haczyk polega na tym, że o ile mnie pamięć nie myli, to Imperium Terranum działa tylko pod A1200. Skonfiguruj sobie prawidłowo WinUAE do pracy pod AmigaOS 3.1 i dopiero wtedy próbuj odpalać IT 2. Mnie działa bez problemu.

Ostatnia modyfikacja: 10.06.2010 13:21:31
[#6] Re: Imperium Terranum 2

@OSH, post #5

OSH podaj linka do stronki na podstawie, której skonfigurowałeś Win UAE pod Amige 1200 !
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem