[#1] Cannon fodder 2 - problem
witam,

Mam problem podczas saveowania Cannon Fodder 2. wyskakuje taki komunikat :(

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/070ec4955729ed5c.html
[#2] Re: Cannon fodder 2 - problem

@zyga997, post #1

Nigdy nie widziałem takiego komunikatu, ale mówi on sam za siebie: chodzi o slash przed nazwą directory, do którego zapisuje. Powinien być więc podany katalog "save" a nie "/save" choć nie wiem akurat gdzie to zmienić, to wersja WHDLoad? Jeżeli tak, to prawdopodobnie jest to zapisane w Tooltypes ikonki startowej, nie wiem, strzelam.

[#3] Re: Cannon fodder 2 - problem

@BagoZonde, post #2

1. Bagozonde może mieć rację.
2. Brak katalogu SAVE w katalogu z grą (to migrate from a previous version you need to move the 'save' directory into the 'data' directory - cytat z readme instalki).
3. Stara wersja slave niekompatybilna z posiadaną wersją.

[#4] Re: Cannon fodder 2 - problem

@mailman, post #3

dokładnie tak WHdload. Miałem identyczny problem u mnie właśnie problemem był slave. Po krótszym czasie jednak zaktualizowano gre i problem znikł. Co dziwne nie na każdej maszynie taki błąd wyskakiwał, ja mialem pecha akurat.

[#5] Re: Cannon fodder 2 - problem

@zyga997, post #1

Zobacz jakiej wersji WHDLoad wymaga ten slave i takiej użyj. Nawet gdy masz nowszą wersję WHDLoad to do tego slave użyj tej starej. Powinno pomóc. Chyba, że brakowało katalogu save.
Ja to robię tak, że w grze która ma kłopoty ze slave'm wgrywam do katalogu z grą starszą wersję WHDLoad. Program wtedy korzysta ze starszej wersji a nie wczytuje tej w wyższej wersji z katalogu C:.

Ostatnia modyfikacja: 12.06.2010 21:28:09
[#6] Re: Cannon fodder 2 - problem

@Tomski, post #5

Katalog save jest. Ja używam whdload 16.9. w readme me nie ma jakiej używać wersji ;/
[#7] Re: Cannon fodder 2 - problem

@Tomski, post #5

wgrywam do katalogu z grą starszą wersję WHDLoad

Nie prościej w ikonce zmienić ścieżkę dostępu do miejsca gdzie trzymasz poszczególne wersje WHDLoad na konkretną, zamiast dublować je w katalogach z grami? To IMHO strata miejsca, a podobno masz mały dysk. ;)

Ostatnia modyfikacja: 13.06.2010 03:01:29
[#8] Re: Cannon fodder 2 - problem

@zyga997, post #6

Katalog save jest.

Gdzie jest?

No i której wersji slave używasz?

[#9] Re: Cannon fodder 2 - problem

@cpt. Misumaru Tenchi, post #7

Masz racje, że strata miejsca. Ale do tej pory nie miałem na tyle czasu aby się temu przyjrzeć i pokombinować. W każdym bądź razie pewno tak zrobię jak piszesz. Stworzę sobie katalog z WHDLoad z różnymi wersjami i pozmieniam odpowiednio ścieżki w ikonach. Człowiek zadając/odpowiadając na pytanie zawsze się czegoś uczy:D.
A co do dysku to pytałem się na zapas:D(w innym wątku). Gdyż muszę wygospodarować czas aby tym się zająć:D w końcu. Na marginesie przesiadam się z CF na dysk twardy.

[#10] Re: Cannon fodder 2 - problem

@Tomski, post #9

OK zgrałem sobie inna wersje i teraz mozna normalnie nagrywać:)
[#11] Re: Cannon fodder 2 - problem

@Tomski, post #9

Ja mam w "C" i nic nie trzeba kombinować... piszesz tylko w tooltype "WHDLoad.xx.x.xxxx" bez żadnej ścieżki.

Edit: ja to zrobiłem tak że w C mam różne wersje z nazwami odpowiadającymi wersjom (np WHDLoad 16.1.4286) i tylko dopisuje w ikonce odpowiednią wersję i volia

Ostatnia modyfikacja: 16.06.2010 12:36:11
[#12] Re: Cannon fodder 2 - problem

@Solo Kazuki, post #11

Całkiem zmyślnie. Powoli przygotowuję się do nowego stawiania systemu - przygotowuję dyskietki, programy etc. Skorzystam na pewno z tych rad. Choć zamierzam stworzyć katalog z samymi wersjami WHDLoad co by "nie zaśmiecać" katalogu C. Choć w tym moim rozwiązaniu(specjalny katalog WHDLoad) będzie chyba kłopot z kluczem licencji do programu(wiele kopii?). Chyba, że klucz licencji zostawić by w katalogu C albo dodać ścieżkę w ikonie gry. Może za bardzo kombinuję. Ale jestem wciąż nowym Amigowcem klasykowcem :D. Przetestuję sobie różne opcje jak nic.

[#13] Re: Cannon fodder 2 - problem

@Tomski, post #12

Klucz imho najlepiej trzymać w S, podobnie plik konfiguracyjny.
Ja mam podobnie jak Solo, trzymam na dysku kilka(naście) wersji wstecz, a w katalogu C mam tylko najnowszy (beta z maja tego roku) WHDLoad.
Jeśli już jakaś gra nie chodzi to najpierw staram się namieszać tooltype'ami. Kiedy już naprawdę nic nie pomaga (co szczerze muszę powiedzieć daaawno mi się nie zdarzyło, ale to dlatego pewno że gram już mało, tylko w sprawdzone gry) zamierzam nadpisać ten plik w C inną, działającą mam nadzieję wersją z backupu.

Ostatnia modyfikacja: 16.06.2010 13:41:43
[#14] Re: Cannon fodder 2 - problem

@Solo Kazuki, post #11

Ja mam tak samo jak Solo.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem