[#1]
Znowu czegoś szukam - opis dokładny. :)
Znowu mi się coś przypomniało... ;) Co jakiś czas mi się przypomina - sporządzam "bibliotekę" starych gier na Amigę, w które przed laty namiętnie grałam. Mam już uzbierane 49 gry i pewnie sporo jest takich, których nie pamiętam... natomiast przypomniała mi się kolejna gierka - tym razem opis znam dokładny, tylko tytułu nie mogę skojarzyć... i liczę, że może ktoś z Was też to pamięta. :)
Więc tak:
Widok "z boku", podobny trochę do Bulder Dasha, w sumie gra się opierała na tej samej zasadzie - tj. "zjadało się" trasę, uciekało przed kamieniami i dodatkowo przed biegającymi w kółko postaciami wyglądającymi jak marynarze. ;) Postać, którą się kierowało to zdecydowanie pijak był - z dużym, opuszczonym w dół czerwonym nosem. Chodziło o to, że pokonywało się te przeszkody typu biegające w kółko postacie i spadające kamienie żeby dostać się do stojącej w którymś miejscu butelki! Czyli w skrócie pijak, który musiał dotrzeć do butelki a jak już dotarł wydawał z siebie specyficzne: JUPI! :) Tytułu nie pamiętam, kiedy próbuję sobie przypomnieć nasuwa mi się jakieś "flash", czy coś takiego... ale nie jestem pewna i nie mogę nic takiego znaleźć. To było na Amidze 500+ i chciałabym to znaleźć do mojej kolekcji. :)