[#1] X-Wing na Amige ??
cos mi sie kiedys o uszy obiło ze na Amige wyszla kiedys kiepska konwersja gry X-Wing ?
Na pewno byl Wing Commander ale słyszalem tez cos o X-Wingu ... moze ktos słyszal/posiada i moze potwierdzic ze ta gra była przeniesiona z PC ?
[#2] Re: X-Wing na Amige ??

@fibi, post #1

Nie.

Ale znam maniaków którzy uruchomili go na emulatorze Maca 68k na amidze z 040.

Ostatnia modyfikacja: 20.06.2010 19:43:54
[#3] Re: X-Wing na Amige ??

@Shoonay, post #2

Tak jednoznacznie "nie" nie odpowiedziałbym. Wydaje mi się, że ja też słyszałem coś o X-Wing na Amigę, ale to chyba nawet nie była konwersja, lecz jakaś gra, która związek z X-Wing miała tylko tytułem. Trzeba poszukać...

[#4] Re: X-Wing na Amige ??

@fibi, post #1

Ja znam takich, co uruchomili go na 030 :D Ale grać się nie dało ;)

[#5] Re: X-Wing na Amige ??

@Jacques, post #4

Ja w X-Winga grałem na 040/25 MHz i bez karty graficznej, oczywiście pod Shapeshifterem+TurboEVD. Przeszedłem wszystkie kampanie. Grało się...szczególnie. Czasem trzeba było dodawać sobie w myslach parę klatek naprzód :P

Nie było konwersji X-Winga na Amigę i nie słyszałem nawet plotek o takiej konwersji. Była za to Lambda, która zapowiadała się całkiem ciekawie (szkoda, że na zapowiedziach sie skończyło). Ją to chyba właśnie nazywano "amigowym X-Wingiem". Było tez coś, co się nazywało Phoenix (ale skończyło się na screenach).
Na Amidze poza Wing Commanderem, ELITE, Frontierem i F.O.F.T. a także Starfighterem w zasadzie nie było symulatorów kosmicznych. Zawsze gadka sprowadzała się do zbyt małej mocy obliczeniowej A500/1200...

[#6] Re: X-Wing na Amige ??

@fibi, post #1

Chodziły jakieś ploty o X-Wingu, ale chyba chodziło o Inferno, jako takim odpowiedniku który miał wyjść na CD32. W końcu Inferno nie wyszło na Ami, a szkoda, bo to kontynuacja Epic'a.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem