[#1] Poszukuję gry
Siema! Szukam pewnej polskiej gry na amigę. Pamiętam że jako dziecko grałem w demówkę. Wyglądała on tak że chodziło się takim typkiem w niebieskim munduże i prało się badytów. Jakby ktoś wiedział co to za gra to proszę o podaie tytułu. Dodam że były 2 misje w jednej strzelało się z srzelby a w drugiej tukło się pałką :D
[#2] Re: Poszukuję gry

@Andy939, post #1

Mr. Policeman, poszukaj na forum, jakiś czas temu był o tym temat ;)

[#3] Re: Poszukuję gry

@Andy939, post #1

Mr. Policeman. Był o niej ostatnio wątek na PPA:

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=2&t=14250

[#4] Re: Poszukuję gry

@grain, post #3

Wielkie dzięki
[#5] Re: Poszukuję gry

@Andy939, post #1

Żeby nie zakładać nowego wątku wykorzystam ten.
Pamięć mi siada i nie mogę sobie przypomnieć tytułu amigowego klona Chopliftera. Było ich kilka, ale mi chodzi o ten, w którym latało się czymś w stylu super cobry nad dżunglą, przynajmniej w pierwszych etapach. Super grywalność, super grafika (przynajmniej tak ją zapamiętałem). Pamięta ktoś?

EDIT:
Już mam. Amiga + Choplifter w Google szybko doprowadziły mnie do Apocalypse.

Ostatnia modyfikacja: 02.07.2010 17:34:25
[#6] Re: Poszukuję gry

@frywolny_marian, post #5

Może Apocalypse ?

[#7] Re: Poszukuję gry

@waldiamiga, post #6

Tak to Apocalypse. Już znalazłem, dzięki. Kawał dobrej gry.

[#8] Re: Poszukuję gry

@frywolny_marian, post #7

Szukam jeszcze jednej gry, kiedyś grałem w domówkę. Było tak że zaczynało się przy takim rozbitym statku kosmicznym zbierało się róże rzeczy jak giwery itp. była możliwość gry na dwóch, widok był taki z góry, grało się padem oile pamiętam lub klawiaturą
[#9] Re: Poszukuję gry

@Andy939, post #8

To chyba to ;) fajna gierka polecam!
[#10] Re: Poszukuję gry

@Andy939, post #8

Brzmi jak Alien Breed: Tower Assault.

[#11] Re: Poszukuję gry

@Irek´72, post #9

Tak dokładnie to, dzięki
[#12] Re: Poszukuję gry

@PopoCop, post #10

Ehhhh AB:TA... dostałem ją jak kupowałem A-32 demko zerwało kask z mojej głowy. Po przesiadce z 500tki to był dla mnie szok.

[#13] Re: Poszukuję gry

@niedziel, post #12

A kojarzycie taką gierkę co miało się rząd ludzików na dole ekranu a naszym zadanie było przeprowadzenie ich do wyjścia (to była hyba taka świecąca kula) Usawiało się szczałki w którą sroe chodzili, w kturym momecie mają skoczyć, atakowac itp. Trzeba było rozplaować umieszczenie tego wszystkiego żeby stracić ich jak najmniej. I wcale niechodzi mi o lemingi :D

Ostatnia modyfikacja: 03.07.2010 20:32:31
[#14] Re: Poszukuję gry

@Andy939, post #13

Time Keepers

[#15] Re: Poszukuję gry

@reactor, post #14

Dokładie o to mi chodziło
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem